Candidatul PP-DD Eduard Dumitraşcu susţine că avem unul dintre cele mai proaste sisteme sanitare din Europa. Din păcate, acest lucru îl resimt bolnavii din România chiar pe pielea lor. În 2012 a avut loc un studiu la nivel european care a evaluat sistemele de sănătate. Raportul final ne-a plasat pe locul 32 din 34 de ţări. Doar Bulgaria şi Serbia ne-au împiedicat să nu ieşim chiar pe ultimul loc. Situaţia în judeţul Buzău este la fel de dezastruoasă ca şi în restul ţării. „În ciuda contribuţiei imense de la UE, România, care este membru din 2007, face progrese minime în domeniul Sănătăţii. Rezultatele medicale sunt cele mai slabe din cele 34 de ţări evaluate”, a spus Arne Bjornberg, director de operaţiuni al HCP.
Revenind la judeţul nostru, în municipiul Buzău am avut parte chiar de o glumă proastă în campania de la alegerile locale, când Victor Mocanu de la USL a inaugurat noua maternitate, fără ca ea să fie gata. Interesul pentru care a ales să facă o asemenea mojicie a fost doar acela electoral. Înainte de alegeri oamenii credeau că au o maternitate la standarde europene, după alegeri au aflat că nici măcar nu funcţionează. Candidatul Partidului Poporului – Dan Diaconescu s-a arătat revoltat de ceea ce au făcut USL-iştii şi îşi propune ca după alegerile parlamentare să ajute la deschiderea maternităţii în cel mai scurt timp, pentru ca buzoienii să nu mai fie minţiţi şi peste patru ani cu o noua inaugurare.
Oficialii europeni ne mai atrag atenţia că schimbările făcute în sistemul de sănătate din România nu funcţionează. „Ar fi corect să nu comparăm România cu membrii UE mai bogaţi, dar ţări din regiune precum Croaţia, Macedonia sau Albania au obţinut rezultate mai bune. Dacă începem să comparăm România cu acestea, înţelegem că mai are mult de recuperat”, a mai spus Bjornberg.
Iată că mult discutata închidere a spitalelor nu i-a adus României niciun beneficiu, de aceea Eduard Dumitraşcu doreşte deschiderea celor 65 de spitale inchise de către ciocoii PDL şi UNPR printre care şi Eugen Nicolicea care a votat aceasta lege impotriva poporului român.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.