În programul PP-DD-istului Eduard Dumitraşcu se arată că ” Migraţia parlamentară va fi interzisă, nici un parlamentar ales pe listele unui partid nu va mai putea trece la un alt partid, sub sancţiunea pierderii mandatului dar şi că doreşte Parlament unicameral cu 300 de parlamentari.”
Un lucru asemănător este propus şi de către cei de la Uniunea Social Liberală. USL propune revocarea prin referendum a traseiştilor politici, dar românii s-au săturat deja să iasă la referendum şi să nu se întâmple nimic, după ce ei îşi exprimă o anumită părere în proporţii covârşitoare. Acest lucru s-a întâmplat cel mai recent când cei de la USL au cerut suspendarea preşedintelui dar nu au fost capabili să organizeze de la bun început totul cum trebuie, iar în final oamenii s-au simţit din nou înşelaţi. Pentru reducerea numărului de parlamentari, am avut deja parte de un referendum în 2009, iar rezultatele vorbesc de la sine. Conform Biroului Electoral Central rezultatele finale ale referendumului, au fost: 77,78% din alegători s-au pronunţat în favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari, prezenţa fiind de 50,95%. La întrebarea „Sunteţi de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane?” numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul „DA” a fost de 7.765.573, reprezentând 88,84%.
Candidatul în colegiul 6 Buzău din partea PP-DD, Eduard Dumitraşcu susţine că a venit vremea ca vocea românilor să fie respectată de politicieni ” Nu trebuie să uităm că PSD-ul, PDL-ul şi PNL-ul au fost la putere de peste 20 de ani şi şi-au schimbat denumirile sau parlamentarii între ei după bunul plac. În colegiul 6 Buzău, USL a propus candidatura lui Eugen Nicolicea, UNPR-ist (un partid format doar din traseişti politici, loiali preşedintelui Băsescu) care a votat tăierea pensiilor şi desfiinţarea spitalelor. De aceea consider că stoparea migraţiei politice şi reducerea numărului de parlamentari sunt măsuri care trebuiesc luate de urgenţă”

4 COMENTARII

  1. o astfel de lege ar fi excelenta pentru ca anumiti candidati sa nu maif aca jocurile altor partide. felicitari dle dumitrascu. cat despre propunerea usl prin care parlamentarilor sa li se retraga mandatul prin referendum este o aberatie, deoarece costurile unui referendum sunt foarte mari.

  2. Sustin interezicerea migratiei parlamentare si traseismului politic este lucru necesar.Si sunt sigur ca se va pune in aplicare cand PPDD va ajunge la putere.Va sustin in tot ceea ce faceti Dl Dumitrascu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.