”Bine ne-am găsit acasă pentru că oriunde merg în lumea asta, nicăieri nu este ca aici”. Așa a început Elena Udrea dialogul cu cei peste 400 de membri și simpatizanți ai PMP adunați în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău duminică seară.
Elena Udrea a ținut să remarce în fața adunării că la Buzău nu s-a întâmplat mare lucru de zeci de ani iar acest lucru se datorează, în opinia „blondei de la Cotroceni”, social-democraților aflați în fruntea orașului de peste 20 de ani.
„Să spui roșu la Buzău, deja te trece pe șira spinării. De aproape 24 de ani, Buzăul este roșu și ocupat de ciuma roșie pesedistă. Când trec prin acest oraș mă mir că nu se întâmplă nimic și orașul, atât de frumos odinioară, arată din ce în ce mai rău. Arată ca un oraș care în loc să se dezvolte, involuează”, a declarat Elena Udrea de pe scena Sălii Mari a Consiliului Județean.
Fostul ministru al Dezvoltării și-a continuat dialogul cu sala atacându-l sistematic pe fostul coleg de partid, deputatul buzoian Cezar Preda, căruia nu i-a rostit însă numele nici măcar o dată.
„Nimic bun nu s-a întâmplat cât timp Buzăul a fost condus de PSD. Un oraș în care nici opoziția nu a făcut nimic. E adevărat că PSD a fost foarte puternic, dar nici vocea opoziției nu s-a făcut auzită. Cel care trebuia să facă opoziție cu adevărat la Buzău a fost preocupat, în ultimii ani, să se lupte cu Traian Băsescu la București. Cel care trebuia să ofere alternative buzoienilor, ca buzoienii să poată vota și altceva decât PSD, mai degrabă a făcut înțelegeri cu PSD în oraș și în județ”, a declarat Elena Udrea, referindu-se în mod clar la fostul său coleg de partid, deputatul Cezar Preda.
Iar atacul la adresa democrat-liberalului care a condus filiala PDL Buzău până în urmă cu o lună nu s-a oprit aici. Speculând pe baza numărului mare de democrat-liberali racolați în rândul Partidului Mișcarea Populară, Elena Udrea a spus că nu se miră că la Buzău PMP are un succes atât de mare: ”Nu mă mir că sunteți mulți la Buzău, pentru că se simțea nevoia unei schimbări în rândul opoziției. Era nevoie de oameni care să creadă că trebuie schimbat PSD de la conducerea orașului, de oameni care să se lupte pentru asta și să pună interesul electoral în fața intereselor personale de a mai lua o autorizație de construcție de la Consiliul Local condus de PSD, de a mai face o înțelegere cu salubrizarea la nivelul județului. Era nevoie în Buzău de lideri politici care să vrea binele acestui oraș.”
Și pentru ca cei din sală să nu-i reproșeze că lucruri bune nu s-au întâmplat nici pe vreme Guvernului Boc, buzoianca Elena Udrea a reluat o temă ceva mai veche care a mai fost prezentată și cu alte ocazii, referitoare la relațiile pe care le-ar fi avut cu conducerea locală a PDL pe vremea când ocupa fotoliul de ministru.
”Îmi aduc aminte de anii în care am condus Ministerul Dezvoltării și în care am avut ocazia să fac multe lucruri concrete. La Buzău îmi era foarte greu să fac ceva. Am adus și aici fonduri europene, dar nici primarul și nici președintele Consiliului Județean nu au fost în stare să facă mai mult. Dar, mi-a fost greu să fac ceva și pentru că nu aveam un partener în propriul partid. Jocurile politice mici dintre opoziție și PSD au făcut ca nici măcar atunci când exista posibilitatea de a sprijini dezvoltarea acestui oraș, noi, guvernarea Boc, să nu putem să o facem. De aceea, la fel de vinovați ca și PSD sunt cei ce trebuiau să sancționeze guvernarea locală și nu au făcut-o, dar au fost foarte gălăgioși pe la București” a conchis Elena Udrea.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.