Bacalaureat 2013-7
2. 31. Este media rușinoasă cu care un absolvent de gimnaziu de la Școala P.H Zangopol a devenit licean. Alți 9 elevi au fost repartizați la licee din municipiul Buzău sau din rural, deși au avut medii sub 3.00.

Potrivit edu.ro, în Buzău, cea mai mică medie de admitere, a fost 2.31, la Liceul Tehnologic D Filipescu din Buzău, la profilul Electric. Cu 2.49, o absolventă a școlii din Largu a fost repartizată la Liceul Tehnologic Rușețu, iar un altul cu 2.60 a fost admis la Liceul „V. Frunză” din Rm. Sărat, la profil Industrie Alimentară. În total, la Buzău, 10 absolvenți de gimnaziu au devenit liceeni cu medii sub 3. Ei au fost admiși la școlile din județ cu cele mai slabe rezultate la bacalaureat.
La polul opus se află școli precum BP Hasdeu, Eminescu sau Pedagogic. De pildă, la Hasdeu ultima medie de admitere a fost 9,03, la profilul filologie. La Eminescu, ultimul admis a fost elevul care a avut media 8,41, acesta urmând să studieze la profilul filologie. Potrivit edu.ro, au fost şi două absolvente cu media 10, care îşi vor continua studiile la Colegiul B.P. Haşdeu, la profilul informatică, respectiv, Liceul Pedagogic la Științele Naturii.
Potrivit edu.ro, la Buzău, s-au înscris 2732 de elevi şi au fost repartizaţi în prima etapă 2729. Trei absolvente nu au fost însă repartizate, cel mai probabil din cauză că nu au completat corespunzător fişele de înscriere la liceu: o elevă care provine de la Şcoala Gimnazială din Vipereşti, una de la Şcoala din Scutelnici şi una din judeţul Vrancea. În total, în judeţul Buzău, 3248 de locuri au fost puse la dispoziţia absolvenţilor de gimnaziu, însă au rămas neocupate 519.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.