Elevii de Liceului ”Grigore C. Moisil” din Buzău care au fost martori la decesul profesorului care s-a electrocutat vor fi consiliați psihologic pentru a trece mai ușor peste drama trăită.

”Accidentul s-a produs în timpul orei, în timpul unui experiment probabil, la care asista o clasă întreagă, Era printre cei mai buni specialişti. Copiii sunt, ca şi mine, şocaţi. Am luat legătura și cu părinţii şi toți copiii vor fi consiliaţi psihologic”, a declarat directorul Liceului ”Grigore C. Moisil”, Caroliţa Cimpoca.

De altfel, imediat după terminarea anchetei, la fața locului unei eleve a liceului i s-a făcut rău și a leșinat în stradă, ea fiind dusă rapid de colegi în curtea unității de învățământ unde asistenta de la cabinetul școlii i-a acordat primul ajutor.
Conform unuia dintre elevii care au asistat la lecție, inginerul ar fi construit împreună cu elevii săi un aparat pentru un concurs interşcolar, iar în momentul în care a atins două părţi metalice ale acestuia s-ar fi produs un arc electric, profesorul ar fi fost trântit la pământ şi în cădere s-ar fi lovit puternic cu capul de tablă.
Dat fiind că tragedia de la moisil se încadrează în rândul accidentelor de muncă, o anchetă este desfășurată și de Inspectoratul Teritorial de Muncă.
”Sala de curs a fost sigilată, trebuie să găsim motivul decesului, nu ştim acum dacă a murit electrocutat sau din căzătură. Vom verifica și aparatura vom cerceta tot ce este nevoi și vă vom informa cu privire la concluzii”, a spus Cecilia Manolescu, directorul ITM Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.