Boboc-6
Un elicopter IAR 366-B de la Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene de la Boboc s-a prăbușit la scurt timp de la decolare, de la mică înălțime, în interiorul unității militare întregul echipaj fiind preluat ulterior cu un elicopter medical pentru investigații amănunțite și dus la București.
„În jurul orei 12.30, un elicopter IAR-316 B, aparţinând Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc, a atins accidental solul cu partea posterioară, pe timpul unui zbor de instrucţie, în cadrul exersării manevrelor de aterizare/decolare la punct fix/platformă”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării Naționale.
Echipajul elicopterului era compus din trei persoane. Un pilot instructor, un elev și mecanicul de bord. Conform martorilor, în momentul impactului elevul exersa decolarea și aterizarea de la punct fix și cel mai probabil lipsa de experiență și-a spus cuvântul elicopterul căzând de la o distanță de aproximativ 3 metri fiind distrusă elicea. Membrii echipajului au ieșit pe picioare din aeronavă fiind preluați ulterior de un elicopter medical și duși în Capitală pentru investigații medicale amănunțite conform procedurilor.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.