Ceremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi, căzut la datorie în timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, va avea loc marți, 10 septembrie, în jurul orei 12.30, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Sublocotenentul Ciprian-Ștefan Polschi, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, și-a pierdut viața joi, 5 septembrie, în urma exploziei unei mașini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Trupul neînsuflețit al eroului va fi depus la capela bisericii Sf. Stefan marți după amiază în jurul orei 17.00, slujba de înmormântare va avea loc joi la Biserica Militară din  curtea Diviziei 2 infanterie Getica iar înhumarea la Cimitirul Eroilor.

Ciprian Ștefan Polschi a fost avansat în grad post-mortem și decorat de președintele României cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război. De asemenea, eroul buzoian a fost declarat, luni, „Cetățean de Onoare” al municipiului Buzău iar familia sa va primi un ajutor financiar de 10.000 lei din partea municipalității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.