Eugen NICOLICEA Comisiile juridice din Camera deputaţilor şi Senat au acordat, marţi dimineaţă, prin vot, aviz favorabil pentru Eugen Nicolicea, propus ca ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul în Guvernul Ponta III. Decizia comisiilor de specialitate a fost adoptată cu 20 de voturi „pentru” şi 9 „împotrivă”. Liberalii şi democrat-liberalii au votat împotrivă.
La audierile din fața comisiei, „buzoianul” a făcut și o promisiune care vizează legea amnistiei şi graţierii, despre care a spus că trebuie adoptată după o dezbatere publică şi după ce este „cântărită”.
„Trebuie să aibă loc o dezbatere publică. Întotdeauna când se trece de la un cod penal cu pedepse mai mari la un cod penal cu pedepse mai mici, trebuie date nişte legi tranzitorii, printre care sunt acestea de amnistie şi graţiere pentru a nu avea persoane condamnate cu pedepse foarte mari, pe vechiul cod, şi apoi persoane cu pedepse mult mai mici pentru aceeaşi faptă, poate chiar în aceeaşi zi. De aceea este nevoie de aceste legi tranzitorii. Ele trebuiau să fie adopte din iunie-iulie, ca să nu cumva să fie socotite că se fac pe picior”, a spus Nicolicea, în faţa comisiilor reunite.
Printre lucrurile pe care Nicolicea le-a promis se numără şi statutul minorităţilor, despre care ministrul propus a spus că trebuie finalizată „pentru că zace de atâta timp”.
Întrebat ce va face în cazul numărului foarte mare de ordonanţe de urgenţă adoptate de Parlament, ministrul propus pentru Relaţia cu Parlamentul a spus că promite, aşa cum face toată lumea, că va încerca să le diminueze.
„Toată lumea spune că aceste ordonanţe diminuează rolul Parlamentului, sunt de acord. Evident că toată lumea promite că va încerca să le diminueze, ceea ce fac şi eu, dar trebuie să ne gândim şi la situaţia în care coaliţia are mai puţine procente de susţinere, şansele de a diminua OUG scad. E condamnat atunci când ai o majoritate zdrobitoare şi apelezi la ordonanţe de urgenţă. Am să ţin partea şi a Parlamentului şi o să încerc să promovez şi propunerile legislative ale colegilor”, a mai spus Nicolicea.
Vicepreşedintele UNPR Eugen Nicolicea, secretar al Camerei Deputaţilor, propus pentru Relaţia cu Parlamentul în Guvernul Ponta III, este deputat din anul 1992, el fiind adversar politic al actualului premier în perioada 2009 – 2011, când spunea despre acesta că a trăit la Paris „ca un aurolac”. El a fost ales în 2012 deputat în Parlamentul României pe Colegiul 6 de deputați Buzău.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.