Profesoara Eugenia Dogaru, premiată la Cluj

Eugenia Dogaru, profesoară de franceză în Bâscenii de Sus, comuna Calvini, judeţul Buzău, a primit sâmbătă, 26 martie a.c., Premiul Mentor pentru Excelență în Educație, din partea Fundaţiei pentru Comunitate din Cluj-Napoca. Ea a preluat premiul la ceremonia organizată în oraşul transilvan, alături de alți nouă profesori și antrenori cu rezultate excepţionale.

Premiul Mentor pentru Excelență în Educație este acordat de Fundația pentru Comunitate și MOL România acelor profesori, antrenori, mentori care au descoperit şi lansat tinere talente, îndrumându-le primii paşi. De asemenea, este înmânat şi celor care, prin excelenţa educativă demonstrată, au condus generaţii întregi spre succes, activitatea lor rămânând însă mai puţin cunoscută, fără recompense morale sau materiale. Pe lângă trofeul realizat de artistul Ioan Nemțoi, premianții au primit și o sumă în valoare de câte 8000 ron. Participanții la ceremonia de decernare a premiilor au putut viziona si clipurile portret ale premianților. În cadrul Programului Mentor, lansat în 2010, s-au făcut 118 nominalizări, cei zece câștigători fiind aleși de Consiliul director al Fundației pentru Comunitate.

Exclusivitate:

Într-un scurt interviu pentru observatorulbuzoian.ro, Eugenia Dogaru ne-a spus că este profesoară din septembrie 1975, iar despre competiţia lansată de fundaţia clujeană a aflat de la o fostă elevă, care a şi propus-o pentru premiu. „O fostă elevă (care m-a rugat să nu-i divulg numele) a scris Fundației pentru Comunitate despre mine, iar fundația a decis să mă premieze pe baza acelei caracterizări. Învățământul de calitate nu se poate face decât cu oameni care au o inteligență mult peste medie, dispuși să învețe continuu. Salariile de mizerie din învățământ nu vor atrage niciodată asemenea oameni.” De-a lungul carierei de peste 36 de ani, profesoara de franceză spune că nu fost niciodată recompensată în vreun fel de autorităţile de stat din învăţământ, iar banii din Premiul de Excelenţă nu ştie încă la ce îi va folosi, făcându-şi mari griji pentru viitor: „Sunt atâtea de făcut… Sunt îngrijorată deoarece clasele de copii la care predau – Bâscenii de Sus – au între 15 și 20 de elevi. Cine știe ce legi mai apar până la toamnă….”, şi-a exprimat Eugenia Dogaru temerile legate de o eventuală disponibilizare din învăţământ.

Mai multe detalii despre Programul Mentor puteţi afla pe site-ul Fundaţiei pentru Comunitate, http://pentrucomunitate.ro/web/

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.