Exercitiu SIRIU

Joi, pompierii de la ISU Buzău în colaborare cu autoritățile locale și societatea care administrează barajul Siriu vor desfăşura un exerciţiu de alarmare publică şi de intervenţie în caz de avarie. Prin acest exerciţiu se urmăreşte verificarea capacităţii de organizare şi conducere a activităţilor de către autorităţile administraţiei locale şi pregătirea locuitorilor din zonă pentru astfel de situaţii.
Pe timpul simulării prin sirenele electrice se vor transmite semnalul de “alarmă la dezastre” (care se compune din : 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele) dar și “încetarea alarmei”(care se compune dintr-un sunet continuu de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute) la finalul exercițiului.
Siriu Exercitiu
Locuitorii din zona barajului Siriu sunt sfătuiți ca la recepţionarea semnalului de alarmă vă rugăm să nu intre în panică şi să urmeze instrucţiunile autorităţilor.
În caz real, după recepţionarea semnalului de alarmă, cetăţenii, dacă se găsesc în zonă inundabilă, sunt obligaţi să-şi ia măsurile de autoprotejare şi să se deplaseze în raioanele de evacuare stabilite.
Experienţa arată că, persoanele care s-au pregătit, au putut acţiona calm şi corect reuşind, să atenueze efectele situaţiilor de urgenţă asupra vieţii lor şi a familiei.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.