seismograf
Cutremure majore sunt aşteptate în Europa, inclusiv în România, potrivit unei cercetări realizate la nivel european. Ţara noastră se numără aşadar, alături de Turcia, Italia şi Grecia, printre ţările cu risc seismic mare pe continentul european.

Noua hartă a riscului seismic din Uniunea Europeană şi ţările vecine a fost realizată de o echipă internaţională de experţi, cu ajutorul unor criterii şi modele matematice unice, a anunţat presa franceză.

Buzăul face parte din zona Vrancea care are o activitate seismică intensă. Anul acesta, zeci de cutremure au avut loc în această zonă, însă niciunul nu a fost mai mare de 4, 5 grade pe scara Richter, ceea ce înseamnă că mișcarea telurică nu este resimțită decât pe alocuri și nu provoacă victime sau stricăciuni. De fiecare dată, specialiștii au declarat după aceste cutremure că mișcările telurice cu intensitate de 3-4 grade pe scara Richter sunt de intensitate medie și nu fac altceva decât să detensioneze plăcile tectonice și să amâne momentul unui cutremur de mare intensitate care se poate solda cu victime și pagube. Însă, probabilitatea ca un seism de intensitate mai mare să se producă în zona Vrancea rămâne indiferent de cât de des se cutremură această regiune din care face parte și Buzăul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.