O explozie devastatoare a avut loc duminică dimineață într-un apartament situat la etajul doi al unui bloc de pe Aleea Insulei. Zgomotul asurzitor produs de deflagrație a fost auzit până la poarta Crângului și în multe cartiere ale orașului. Proprietarul apartamentului în care a avut loc nenorocirea a suferit arsuri pe spate dar a ieșit din bloc pe picioarele lui. Cinci oameni au suferit atacuri de panică atunci când și-au văzut casele afectate. Apartamente din 4 blocuri sunt afectate.

Explozia s-a produs la etajul doi al unui bloc cu 16 apartamente situat pe Aleea Insulei, în zona Spiru Haret. Se pare că deflagrația a avut loc în momentul în care proprietarul, un bărbat de 34 de ani care era singur acasă, ar fi intrat în bucătărie și ar fi aprins o țigară.
Explozia a fost urmată de un incendiu puternic.
Bărbatul a ieșit pe picioarele lui din casă, fiind preluat de echipajul medical sosit de urgență la fața locului și transportat la spital. Omul are arsuri pe spate, dar era conștient când a ieșit din casă.
În urma exploziei, geamurile din blocul respectiv s-au spart, însă avarii s-au înregistrat la apartamente din alte trei blocuri aflate în imediata vecinătate. Sunt case cu geamuri sparte, dar și mașini parcate avariate după ce geamuri de la apartamente au căzut peste ele.
Imaginea la fața locului este ca după război. Din apartamentul în care s-a produs explozia au zburat pături, jucării, albume foto ale familiei, care sunt fie pe caldarîm, fie agățate de crengile copacilor.
Toți locatarii din blocul în care a avut loc explozia au fost evacuați.
Cinci persoane au suferit atacuri de panică. Oamenilor le-a venit rău când au văzut dezastrul lăsat în urmă de deflagrație și de incendiul pe care pompierii încearcă să -l stingă și la această oră. Cei cinci locatari au fost preluați de salvări și duși la spital.
Zgomotul produs de explozie s-a auzit până la Crâng, la sute de metri distanță, dar și pe alte străzi din zonă.
Deocamdată, nu se știe ce a provocat dezastrul, însă poate fi vorba de o acumulare de gaze.
Din apartamentul în care a avut loc explozia iese un horn ce pare a fi de la un convector pe gaze.

UPDATE: Cel mai probabil, proprietarul apartamentului în care s -a produs explozia va fi transferat la un spital din Capitală. El are arsuri pe mai mult de jumătate din suprafața corpului si a fost intubat. În urma primelor evaluări, pompierii spun că în afara apartamentului în care a avut loc deflagrația au mai fost distruse alte cinci, însă numărul caselor afectate este mult mai mare. Toate apartamentele din blocul respectiv au rămas fără geamuri,
ușile de la intrare sunt distruse, tencuiala căzută de pe pereți, mobila stricată. De asemenea, apartamente din alte trei blocuri din vecinătate au rămas fără geamuri, în urma exploziei.
Incendiul a fost stins, urmează ca pompierii să stabilească ce a provocat dezastrul. De asemenea, specialiștii în construcții trebuie să decidă dacă structura de rezistență a blocului a fost afectată. Cert este că multe dintre familiile din imobilul respectiv nu vor putea rămâne acolo, cel puțin pentru moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.