Mai mulți artiști buzoieni dar și elevi ai Liceului de Arte Margareta Sterian își dau mâna pentru a o ajuta pe Miruna, o fetiță de numai un an diagnosticată cu o boală neurologică rară, sindromul Sturge-Weber pentru tratarea căruia are nevoie de bani pentru a ajunge la un control în Anglia și, eventual, pentru o operație pe creier.

Cu acest scop artiștii buzoieni vor organiza în week-end o Expoziție de Artă Contemporană va fi deschisă în perioada 17-20 februarie, la Muzeul Ju­de­țean care va oferi buzoienilor și fir­melor din județ posibilitatea să cumpere lucrări de artă de valoa­re, sumele strânse fiind folo­site, de asemenea, pentru tratamentul buzoiencei.

Printre artiștii care au acceptat să doneze lucră­rile în scop caritabil se regăsesc Florin Menzopol, Ciprian Do­mi­noschi, Ștefan Lăzărescu, Lumi­nița Toader, artiștii independenți din Grupului Ex-divid (Alexandru Anghel, Lavinia Lepădatu, Mihaela Molina, Răzvan Mihalcea) și membrii Grupului Chatcar­vantardism (Mădălina Costa­che, Ștefan Friguraș, Anca Vin­ti­loiu).

În afară de aceștia mai sunt prezenți tineri arhitecți și fotografi, dar și elevi ai Liceului de Arte „Margareta Sterian“, aflați în anii terminali. Ei își prezintă, alături de artiștii plastici consacrați, lucrări și studii în același scop.

Pe lângă persoanele prezente la cele două evenimente cultu­rale, organizatorii campaniei #impreunapentruMiruna invită toți buzoienii cu suflet, persoane fizice și juridice să facă donații pentru salvarea micuței buzo­ien­ce contactând Aso­­ciația Cerc Posibil ori direct pe pagina dedicată micuței Mi­runa – www.justgiving.com/crowdfunding/adela-sandu-1.

Campania #impreunapentruMiruna este susținută de către: Borealis Group; Casa Pescarului; Pensiunea Cetățuia; Smile Foto; Pret-a-Porter; DeVis; Gentleman; Fantana Cailor – Club de echitație Spătaru; Cafeneau Artiștilor, Adrenalitera, OPI­NIA, Structur Art etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.