Faceţi loc!...

Pentru că mâine este ultima zi de curs a elevilor din clasele terminale de liceu, conform unei „tradiţii” cu care şoferii şi pietonii s-au obişnuit de câţiva ani, arterele principale ale municipiului Buzău se vor aglomera cu maşini pline de adolescenţi în delir, purtători de toci, robe şi steaguri cu inscripţii festive. Fiestei stradale care începe azi i se vor adăuga, mâine, adevăratele serbări ale absolvenţilor.

Festivitate la "Hasdeu"

Colegiu Naţional „B.P. Hasdeu” şi-a anunţat deja festivitatea organizată în stil mare, în curtea liceului. După modelul colegiilor americane, cu baloane, estradă, discursuri şi public pus la patru ace, cu muzică în boxe, se poate spune că hasdeenii au lansat moda copiată, după buget, în celelalte licee din judeţ. Au avut şi pălărierii o pâine de mâncat, ca şi croitorii: o costumaţie minimală e compusă dintr-o tocă, la preţul de 15 lei, şi o robă, acolo unde s-a optat şi pentru ea, la 35 lei.

Fiesta absolvenţilor de anul trecut

Peste 5500 de elevi sunt, de mâine, absolvenţi ai claselor a XII-a şi a XIII-a. Practic, numărul lor real se va afla abia după centralizarea datelor celor înscrişi la examenul de bacalaureat, a cărui supraveghere video totală se stabileşte tot azi, într-o şedinţă a Inspectoratului Şcolar cu directorii de liceu. După o săptămână de pregătiri suplimentare, pe 6 iunie, absolvenţii de liceu intră în probele de competenţe lingvistice şi digitale. Prima probă scrisă a Bacalaureatului, Limba şi literatura română, se susţine pe 27 iunie a.c.

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.