Consiliul Judetean
Consiliul Județean Buzău a fost premiat, la Gala Premiilor de Excelență în Administrație, pentru proiectul „Implementare soluții de e-guvernare la nivelul județului Buzău pentru eficientizarea serviciilor publice oferite către cetățeni”.

”Primirea acestui premiu de excelență pentru cele mai bune practici de aplicare a tehnologiilor moderne în administrație ne onorează. Vreau să mulțumesc, în primul rând, funcționarilor din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Buzău pentru modul în care au implementat proiectele derulate în instituție”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Proiectul premiat se află în curs de derulare, iar scopul acestuia este acela de a crea un ansamblu de componente hardware, software și de comunicații, destinat furnizării de servicii publice on-line către cetățeni, mediul de afaceri și administrație publică.

De asemenea, va fi eficientizată activitatea internă a administrației publice locale.

Proiectul, început în decembrie 2013, va fi finalizat la sfârșitul acestui an și este derulat la nivelul primăriilor Pogoanele, Năieni, Săhăteni, Smeeni, Breaza, Merei, Cochirleanca, Topliceni, Buda, Puiești, Râmnicu Sărat, Săgeata, Luciu, Scutelnici și Podgoria. Acesta este un proiect pilot, Consiliul Județean derulând, la acest moment, două astfel de proiecte.

Valoarea totală a proiectului este de 6,73 milioane de lei, contribuția Consiliului Județean fiind de 2%.

În urma implementării acestui proiect, cetățenii vor putea să își achite, online, taxele și impozitele către primării, să verifice, tot online, situația acestor creanțe, vor putea declara, de acasă, o serie de tranzacțiile de vânzare/cumpărare a terenurilor sau imobilelor.

În același timp, primăriile vizează creșterea nivelului încasărilor la bugetul local, sporirea gradului de acuratețe la nivelul Registrului Agricol, precum și interconectarea unităților administrativ-teritoriale cu APIA, ONRC, ANAF, Evidența Populației.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.