Robinet Calorifer Facturi de milioane de lei vechi pentru buzoienii racordați la serviciile Regiei Autonome Municipale Buzău. Cu toate că prețul gigacaloriei a rămas la fel pentru populație și în acest an, facturile calculate de RAM Buzău pentru căldura furnizată buzoienilor racordați la sistemul centralizat de încălzire sunt mai mari atât față de luna precedentă cât și de perioada similară a anului trecut. Motivul ar fi acela că, de fapt, perioada facturată în luna decembrie a fost cu câteva zile mai mică decât în luna ianuarie iar de aici prețul pe întreaga lună a crescut simțitor.
„Facturile pe luna ianuarie 2013 sunt mai mari și față decât decembrie 2012 și față de ianuarie 2012 datorată în primul rând perioadei de facturare. Dat fiind că au fost sărbătorile nu am vrut să deranjăm cu citirea contoarelor până în ultima zi a lunii și am făcut citirile cu 3-4 zile mai înainte. Astfel pentru luna ianuarie s-au facturat cam 32-34 de zile. Consumul propriu zis a fost echivalent cu cel pe anul trecut dacă este să îl calculăm pe ora sau pe zi dar, dat fiind că au fost mai multe zile facturate, prețurile sunt mai mari ”, a precizat directorul Regiei Autonome Municipale, Constantin Tacea.
Astfel buzoienii care beneficiază de căldură de la RAM vor fi nevoiți să scoată din buzunare pentru căldura consumată în prima lună a anului 2013 cate 180 de lei pentru o garsonieră, 300 de lei pentru un apartament cu 2 camere, 350 de lei pentru locuințele cu 3 camere și chiar câte 450 de lei pentru apartamentele cu 4 camere.
Cu toate acestea oficialii regiei dau asigurări că în luna februarie facturile vor fi simțitor mai mici decât în perioada similară a anului trecut. Acest lucru se datorează în primul rând condițiilor meteorologice care sunt mult mai blânde decât în urmă cu un an iar acest lucru a dus la furnizarea unei cantități de energie termică cu până la 10 la sută mai mici.
„Preconizăm o scadere cu 5-10 la sută a cantității de energie termică consumată. Vor fi cu siguranță facturi mai mici în luna februarie. Trebuie avut în vedere ca luna februarie a anului trecut a fost poate cea mai grea lună de iarnă iar în acest an nu sunt premise să se întâmple ceea ce s-a întâmplat anul trecut”, a precizat directorul RAM Buzău, Constantin Tacea.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.