Apometru
A crezut că se îmbogățește, profitând de buna-credință ori de naivitatea unor oameni simpli, dar a ajuns după gratii. Un băcăuan trecut bine de prima tinerețe, mai precis de 63 de ani, a fost prins de polițiști și reținut după ce a înșelat mai mulți buzoieni, luând de la aceștia, fără drept, sume importante de bani.
În perioada august – septembrie, prin folosirea netemeinică a calităţii de reprezentant al Companiei de Apă Buzău, individul s-ar fi prezentat la locuinţele a cinci persoane din municipiul Buzău, pe care le-ar fi determinat să îi dea sume cuprinse între 51 şi 141 de lei, sub pretextul verificării apometrelor. În schimbul banilor primiţi, el le-ar fi eliberat păgubiţilor chitanţe, în fals.
În cele din urmă, individul a fost prins. La momentul în care a fost depistat de oamenii legii, bărbatul avea asupra sa un chitanţier conţinând acelaşi tip de înscrisuri, precum şi o legitimaţie pe care ar fi folosit-o în momentul în care s-ar fi prezentat la locuinţele persoanelor înşelate.
”În urma analizării materialului probator administrat de poliţişti, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a dispus continuarea urmăririi penale faţă de băcăuanul în vârstă de 63 de ani sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals privind identitatea. Poliţiştii au luat împotriva lui măsura reţinerii şi continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale”, se arată într-un comunicat remis marți de IPJ Buzău. În același comunicat, polițiștii reamintesc buzoienilor că, pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de înşelăciune, trebuie să manifeste prudenţă şi să verifice dacă necunoscuţii care îi abordează sub diferite pretexte au într-adevăr calitatea pe care şi-o atribuie.

Prinderea individului care pretindea că este angajat al Companiei de Apă și cerea bani abonaților, eliberându-le chitanțe false, vine după ce recent firma de utilități s-a confruntat cu plângeri din partea buzoienilor surprinși că au datorii, deși știau că și-au achitat facturile, plătindu-i individului care le-a bătut la ușă. De altfel, și Poliția a primit astfel de plângeri din partea abonaților Companiei de Apă care și-au dat seama că au fost trași pe sfoară de un individ care nu avea nici în clin nici în mânecă cu Compania de Apă.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.