Aveţi marfă stricată în magazin, amenda este de 40 de milioane de lei vechi însă dacă ne daţi nouă 10% din bani, scăpaţi mult mai uşor! Aceasta este placa pe care o puneau de fiecare dată patru indivizi din Bucureşti care mergeau în magazine din Buzău, prezentau o legitimaţie şi spuneau că sunt inspectori OPC. Afacerea le-a mers o vreme însă până la urmă li s-a înfundat.
Asta după ce ieri după amiază, o o femeie în vârstă de 33 de ani din comuna Costeşti a sunat la 112 şi a reclamat că patru tineri i-au cerut bani şi produse pentru a nu fi sancţionată.
Femeia a spus oamenilor legii că după ce au intrat în magazin, cei patru bărbaţi s-au prezentat a fi inspectori O.P.C. şi, sub pretextul că în magazin sunt mărfuri ce au termenul de valabilitate expirat, i-au solicitat bani şi produse pentru a nu fi sancţionată, după care s-au urcat într-o maşină şi duşi au fost.
Odată intraţi pe fir poliţiştii au reuşit să dea de urma falşilor inspectori OPC. Maşina indicată de femeia din Costeşti a fost găsită de poliţişti pe DJ 203G, în faţa unui alt magazin din Costeşti, în autoturism fiind identificaţi doi tineri. În magazin, operau alţi trei indivizi exact în acelaşi mod ca cel descris de cea care i-a alertat pe poliţişti.
Falşii inspectori OPC au fost ridicaţi de Poliţie imediat şi audiaţi. Patru dintre ei sunt din Bucureşti şi au vârste cuprinse între 28 şi 35 de ani. Asupra a doi dintre ei, poliţiştii au găsit legitimaţii de membru al unei asociaţii care apără drepturile consumatorilor, însă în baza acestor legitimaţii indivizii nu puteau decât să facă verificări în unităţi comerciale, nu şi să dea amenzi ori, mai rău, să ceară bani.
Poliţiştii au stabilit că, în urmă cu puţin timp, prin aceeaşi metodă, bucureştenii păgubiseră o altă vânzătoare, de pe raza comunei Merei. Pentru ce au făcut, cei patru indivizi sunt cercetaţi penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Nu mai dezinformati populatia ca sunt Falsi Inspectori O.P.C.Din moment ce intra intr-un spatiu comercial si ii pune legitimatia in fata dobitocului de vanzator ce vina are acel membru al asociatiei respective ca vanzatorul crede ca este de la O.P.C???Daca ar fi intrat,ar fi aratat legitimatia si sar fi dat presedintele Romaniei ce sar mai fi intamplat atunci?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.