Nicușor Chiru, Constantin Avramescu și Ionuț Romeo Ralea

Pentru prima dată de la dispariția misterioasă a trei tineri din Buzău, doi militari și un polițist de frontieră, familia unuia dintre ei acceptă să comunice cu presa. Este vorba despre mama militarului Ionuț Romeo Ralea, despre care Poliția Buzău susține că se află închis pentru furt calificat într-o închisoare din Germania. Într-un drept la replică furnizat presei, în urma materiale publicate în publicațiile locale și naționale, mama lui Ralea menționează că fiul său a plecat în Anglia cu avionul să cumpere o mașină, alături de Nicușor Chiru și de Constantin Avrămescu, doi amici de-ai săi. Ceea ce a și făcut, potrivit mamei sale, Ionuț Romeo Ralea achiziționând în data de 21 iulie un autoturism Rover 75 Connoisseur. Nu după mult timp, tânărul militar și-ar fi informat familia de achiziția făcută și ar fi trimis în țară documentele necesare înmatriculării mașinii. În drum spre țară, în Olanda, mama tânărului povestește că ceva s-a întâmplat cu mașina iar pentru cheltuielile cu reparația Ralea ar fi cerut familiei să-i trimită banii necesari. Totul a decurs normal, susține femeia, până la finele lunii iulie când nu a mai putut lua legătura cu fiul său și cu cei doi amici ai lui, ultima informație fiind că cei trei se îndreaptă spre casă.
După ce nu a mai putut lua legătura cu fiul său, femeia a anunțat Poliția care l-a dat pe Ralea dar și pe cei doi prieteni ai lui în urmărire națională și internațională. Săptămâna trecută, Biroul de Presă al Inspectoratului Județean de Poliție Buzău a anunțat prin vocea inspectorului Amalia Călugăru, că Ionuț Romeo Ralea a fost găsit într-o închisoare din Germania, fiind acuzat de furt calificat. Despre ceilalți doi buzoieni dispăruți odată cu Ralea, Poliția nu a oferit deocamdată nici o informație, potrivit zvonurilor, cei doi fiind de asemenea închiși.
În dreptul la replică transmis presei de mama lui Ionuț Romeo Ralea se arată că tânărul nu ar avea nici un autoturism, mențiunea venind în contextul în care în presă s-a scris, citând surse din rândul cunoscuților tânărului militar, că acesta ar mai fi adus mașini din străinătate pe care le-ar fi vândut în țară. Mama lui Ralea susține, în acest context, că fiul său nu se ocupa cu astfel de activități:

 ”Prin prezenta, familia Ralea vrea să aducă la cunoștință opiniei publice buna ‎înțelegere a situației lui Ralea Romeo Ionuț, care a fost dat dispărut în data de ‎‎04.08.2011. Datorită informațiilor furnizate de posturile locale de televiziune și a ‎cotidienelor locale, atât scrise, cât și on-line, vrem să precizăm și să clarificăm ‎asocierea greșită care s-a făcut între Ralea Romeo Ionuț și furtul de mașini prin ‎difuzarea materialelor video în care se prezintă imaginea lui Ralea Romeo Ionuț dar ‎se vorbește despre ceilalți doi amici și afaceri cu mașini. Ralea Romeo Ionuț s-a ‎deplasat în Anglia pentru a achiziționa o mașină, dovadă fiind și actele primite prin ‎poștă pentru înscrierea acestei mașini în România. Autoturismul a fost achiziționat în ‎Anglia în data de 21.07.2011.

Menționăm că este primul autoturism care a fost achiziționat pe numele lui, el ‎neposedând până la ora actuală nici un alt autoturism. Reținerea lui în Germania se ‎datorează unei cercetări făcute de poliția germană și despre care nu avem cunoștință. ‎Ținem să precizăm că ultima dată când am luat legătura cu Ralea Romeo Ionuț, el se ‎afla în drum spre România. Datorită proastei informări  și asocierea numelui lui cu ‎imaginea difuzată s-a înțeles că el se ocupa aducerea și vânzarea de mașini. ”

Prezentul drept la replică a fost trimis de familia militarului Romeo Ionuț Ralea  pentru ca opinia publică să înțeleagă că nu există nici o ‎dovadă la asocierea făcută între numele acestuia și înformațiile conform cărora acesta s-ar ocupa cu vânzarea de autoturisme.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.