Fantana

Ședință cu scântei a miniparlamentului local, joi, la orele prânzului. Spiritele s-au încins încă de la aprobarea ordinii de zi când consilierul PDL Ion Barbu a contestat introducerea proiectului de hotărârea ce viza reabilitarea fântânei arteziene din Piața Daciei, pe motiv că acesta nu are avizul comisiilor de specialitate. Până la urmă ordinea de zi a fost adoptată, grație mașinii de vot a USL, deși atât secretarul Primăriei Buzău cât și consilierul Alexandru Dunel, membru al comisiei de urbanism, s-au bâlbâit minute bune încercând să găsească circumstanțe atenuante pentru lipsa semnăturii de pe documentele incriminate, dând vina până la urmă pe consilierul Gabriel Mihalașcu plecat în vacanță care nu a putut fi prezent la ședințele de comisii.
Chiar și așa, când a venit momentul consultării consilierilor locali în legătură cu oportunitatea reabilitării fântânei arteziene din centrul orașului, atât aleșii PDL cât și cei ai PP-DD s-au opus vehement unui astfel de proiect pe care îl consideră mult prea costisitor comparativ cu lucrările ce se vor realiza conform studiului de fezabilitate.
Edilul Constantin Boșcodeală a ținut o pledoarie în fața aleșilor municipali cărora le-a amintit că au aprobat în buget refacerea fântânei arteziene din centrul orașului.
Constantin BOSCODEALA
„Primăria s-a angajat să termine într-un timp rezonabil toată partea centrală a orașului Buzău. Am recuperat clădirea Bazarului, a Primăriei, iar în momentul de față se lucrează la centrul istoric de pe Cuza Vodă. După cum știți s-a refăcut si platforma de marmură și a rămas doar fântâna arteziană pe care am considerat să o facem din fonduri proprii de la buget, dat fiind că valoarea de 300.000 de euro este una extrem de mică și dacă așteptăm  fondurile europene atunci le vom accesa abia prin 2018 și cetățenii ar fi privați de această fântână. De altfel, vă reamintesc că dumneavoastră ați aprobat această sumă în bugetul local al acestui an”, a declarat Constantin Boșcodeală.

Silviu Rosioru

Și consilierii PP-DD s-au opus aprobării proiectului de reabilitare a fântânii arteziene pe motiv că suma ar fi colosală iar în oraș sunt destul de multe alte lucruri de făcut.
„Nu suntem de acord cu acest proiect. Este o sumă aberantă, sunt alte lucruri de făcut cu banii municipiului, noi am votat bugetul și știm ca a fost prinsă în lista de investiții dar nu la suma asta. Prin urmare, noi nu vom fi de acord și sperăm că nici ceilalți colegi”, a declarat consilierul municipal PP-DD, Silviu Roșioru.
Și aleșii PDL din Consiliul Local Municipal au fost împotriva adoptării acestui proiect de hotărâre, considerând suma alocată mult prea mare și spunând că cel mai bine ar fi fost ca noua fântână să se regăsească în mijlocul platoului de marmură din Piața Daciei.
„Lucrarea aceasta așa cum este prezentată are o valoare mult prea mare . Dacă și-ar fi schimbat amplasamentul și ar fi fost mutată în mijlocul platoului am fi votat cu dragă inimă. Așa, ea este mai mult a hotelului Pietroasa decât a municipalității. În mijlocul platoului ar fi fost corect astfel încât noi cei care trecem prin Piața Daciei să avem un loc de relaxare, să venim cu copiii, cu nepoții, iar toate șușanele astea care se desfășoară în Piața Daciei să se facă în altă parte. Suma este foarte mare vizavi de ce se va întâmpla ca și lucrare”, a declarat consilierul municipal Ion Barbu.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.