O femeie de 59 de ani din localitatea Berca a rămas fără economiile de-o viață după ce a fost înșelată prin metoda Accidentul. Femeia a fost trasă pe sfoară cu o sumă importantă de bani, respectiv cu 24 de mii de lei și peste 2100 de lei, după ce a fost sunată de un necunoscut, care s-a prezentat ca fiind avocat, și care i-a spus că fiica sa a accidentat pe zebră un copil iar pentru a scăpa cu bine din acest impas are nevoie de toate economiile familiei. Disperată să-și ajute fiica, femeia a dat toți banii pe care i-a dat unor necunoscuți, după mai mult timp ea dându-și seama că a fost înșelată.

 

”În ziua de 9 noiembrie a.c., poliţiştii buzoieni din cadrul Secţiilor de poliţie rurală Berca, Beceni şi Mărăcineni, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza judeţului Argeş, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune prin metoda „accidentul”.

În urma percheziţiilor au fost ridicate şase telefoane mobile, bani, bunuri de uz casnic şi alte înscrisuri ce au legătură cu comiterea faptelor de acest gen.

Activităţile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii buzoieni, privind comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că, la sfârşitul lunii septembrie, o buzoiancă în vârstă de 59 de ani, din comuna Berca, a fost contactată  telefonic de către un tânăr de 33 de ani, aflat în penitenciarul Colibaşi.

Acesta, invocând implicarea unei rude a victimei într–un eveniment rutier, a determinat-o să-i remită în decursul a două zile, sume de peste 2100 euro şi 24.000 de lei, care au fost preluate de o persoană, angajată de bănuit prin intermediul unui site de publicitate online.

Bănuitul a fost ajutat de alte două persoane private de libertate,  precum şi de o tânără de 20 de ani din Piteşti, care prelua sumele de bani provenite din activitatea infracţională.

Poliţiştii buzoieni au reţinut tânăra de 20 de ani, pentru o perioadă de 24 de ore, iar  instanţa a luat măsura arestării preventive pentru 30 zile.

De asemenea poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor şi recuperarea prejudiciului.

Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al lucrătorilor din cadrul Compartimentului de Operaţiuni Speciale”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

 

Poliţiştii buzoieni vă recomandă :

 

Ai primit un telefon prin care ai fost anunţat că o rudă este implicată într-un accident rutier? Ţi se solicită să depui imediat bani într-un cont bancar?

ATENŢIE! VERIFICĂ MAI ÎNTÂI DACĂ TOTUL ESTE REAL!

Infractorul apelează telefonic victima şi pretinde că este o rudă apropiată a acesteia (fiu, fiică, ginere etc.). Afirmă că a provocat un accident rutier cu victime în altă localitate sau judeţ şi are nevoie imediat de o sumă de bani. În alte scenarii, persoanele vizate sunt informate că o rudă este internată în spital şi are nevoie urgentă de bani pentru a fi operată.

Capcana întinsă de escroci, îi face pe oameni să creadă că unor persoane apropiate li s-a întâmplat ceva grav, prin prezentarea unei false stări de urgenţă.

Ce trebuie să ştii

  1. Verifică, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia de urgenţă este reală.
  2. Nu da curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că sunt avocaţi şi reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”.
  3. Sună la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuieşti, spune despre ce este vorba, interesează-te de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedura legală în situaţii de acest gen.
  4. Nu efectua niciun transfer bancar sau înmâna bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la uşa ta.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.