O femeie de 55 de ani din Pătârlagele s-a stins din viață la un spital din Capitală după ce ar fi consumat ciuperci aduse din pădure.

Femeia s-a prezentat la camera de gardă a spitalului din Nehoiu pe data de 17 iulie spunându-le medicilor că se simte rău în urma consumului de ciuperci. În urma tratamentului administrat femeia a fost externată în data de 18 cu recomandarea de a reveni la unitatea medicală în cazul reapariției simptomelor. În după amiaza zilei de 18 pacienta a revenit la spitalul din Nehoiu și pentru că se simțea rău a fost trimisă la Buzău pentru investigații amănunțite și tratament de unde a plecat, la cerere, în aceiași seară în jurul orei 22.00.

Ulterior familia femeii a internat-o într-un spital din București unde s-a stins din viață fără ca medicii să mai poată face ceva.

Potrivit reprezentanților DSP  din mâncarea gătită de femeia care și-a pierdut viața au consumat și soțul acesteia dar și o familie învecinată. Cu toate acestea nici unul dintre cei care au consumat mâncarea gătită cu ciupercile aduse din pădure nu au prezentat simptome ale unei toxiinfecții alimentare și au refuzat consultul medical.

Pentru a evita astfel de situații DSP Buzău recomandă consumul de ciuperci doar de la producători autorizați și însoțite de certificat de calitate evitând cumpărarea de la comercianții ambulanți.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.