Aleasă în funcţie de doar o săptămână, noua preşedintă a Organizaţiei Judeţene de Femei a PDL Buzău, Gina Munteanu, vrea să combată, împreună cu alte 200 de subordonate, consumul de substanţe etnobotanice. Acţiunea  împotriva consumului şi comerţului de stupefiante uşoare, aflată la mare modă,  va aduce probabil doar un câştig de imagine pentru proaspăt promovata şefă a femeilor democrat-liberale, Gina Munteanu, nimeni alta decât soţia secretarului general adjunct al PDL Buzău, consilierul judeţean, Sorin Munteanu.

Ca şi în alte cazuri, acţiunea adusă în prim-plan de membrele PDL, îşi propune să se deşfăşoare în  ”locuri publice, în apropierea liceelor sau chiar pe stradă” iar scopul este acela de a pune în temă populaţia despre ce înseamnă să fii consumator de etnobotanice. Pentru aceasta, doamnele şi domnişoarele democrat liberale s-au dotat cu flayere, insigne şi cu brăţari de silicon, astfel încât acţiunea să fie una cât mai vizibilă cu putinţă.

Desfăşurată sub sloganul “Trăieşte-ţi viaţa fără etnobotanice”  campania iniţiată de Organizaţia Judeţeană de Femei a PDL Buzău este structurată pe trei etape precizate clar de noua şefă democrat liberală: “pasul unu, să discutăm despre problema etnobotanicelor cu elevii de liceu, să avem interviuri şi să se stabilească cauzele consumului. Pasul doi, vom împărţi sarcinile cu privire la campania organizată de Organizaţia de femei împotriva etnobotanicelor şi, pasul trei, vom organiza dezbateri la nivel local cu implicarea  factorului politic şi în urma cărora sperăm să avem rezultate cât mai bune”, a declarat Gina Munteanu.

În judeţul Buzău, peste 100 de tineri apar în evidenţele autorităţilor buzoiene ca fiind consumatori de etnobotanice iar  majoritatea sunt elevi. „Cei mai mulţi consumatori sunt până în vârsta de 30 de ani dar sunt şi câteva cazuri de peste 30 de ani. Din păcate, cam 70 de consumatori sunt elevi de la licee din judeţ. Ponderea cea mai mare o au elevii din oraş dar sunt şi adolescenţi din mediul rural care frecventează şcoli din municipiu”, a declarat recent prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu.

Conform sursei citate, consumatorii au ajuns să-şi procure plante etnobotabice de pe internet: „Beneficiem de un sistem de informaţii bine puse la punct. O primă concluzie ar fi că e foarte dezvoltat comerţul on-line cu etnobotanice. Din statisticile pe care le avem rezultă că la nivelul municipiului sunt aproximativ 100 de consumatori. Reducerea numărului acestora este ţinta pe care ne-am fixat-o, precum şi prevenirea deceselor din această cauză”, a adăugat prefectul Paul Beganu.

11 consumatori de substanţe halucinogene au ajuns la spital în ultima vreme şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Autorităţile judeţene spun că partea bună este aceea că la Buzău nu s-a înregistrat până acum nici un deces din cauza consumului de etnobotanice.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Geta-MUNTEANU.mp3|titles=Gina MUNTEANU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.