Temperaturi greu de suportat, la Buzău, astăzi dar și mâine. Mercurul din termometre a sărit de 30 de grade la amiază și așa va fi și în ultima zi lucrătoare a săptămânii. În afara temperaturilor ridicate din această perioadă, specialiștii atrag atenția și asupra riscului la care se expun cei care petrec ore în șir, în aer liber, la orele amiezii. Indicele radiaţiei ultraviolete atinge în aceste zile cote îngrijorătoare, potrivit site-ului Administraţiei Naţionale de Meteorologie, așa că atenție maximă.

Pe litoral, indicele radiaţiei ultraviolete a depăşit pragul nouă, notificat pe harta ANM cu culoarea portocaliu, în timp ce în jumătatea de sud a ţării indicele radiaţiei ultraviolete este cuprins între opt şi nouă. Acest indice reprezintă o estimare internaţională a nivelului radiaţiei ultraviolete la suprafaţa Pământului şi se calculează pentru a ajuta populaţia să se protejeze.

Medicii recomandă ca în zilele caniculare oamenii să bea multe lichide, să facă duşuri cât mai des, să consume alimente bogate în fructe şi legume şi să evite expunerea prelungită la soare la orele prânzului.

C.D

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.