ferma porci
Daniel Horhocea, fermier din Gălbinași, a fost dat pe mâna justiției de procurorii DNA –Serviciul Teritorial Ploiești, după ce a fost ”mirosit” că a încercat să obțină ilegal fonduri europene nerambursabile, buzoianul recunoscându-și intențiile necurate la scurt timp după ce anchetatorii i-au prezentat dovezile care-l incriminau.
Potrivit unui comunicat remis miercuri de DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus sesizarea instanței de judecată, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului. În sarcina lui Daniel Horhocea, administrator al S.C. EDIL FERM S.R.L. Gălbinași, jud. Buzău, s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de tentativă la folosirea sau prezentarea, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
”În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
Inculpatul Horhocea Daniel, fie personal, fie prin împuternicirea altor persoane, în calitate de administrator al S.C. EDIL FERM S.R.L. Gălbinași, jud. Buzău, a depus la Centrul Județean A.P.I.A. Buzău, o cerere înregistrată la data de 31.07.2012, precum și documentația aferentă acestei solicitări, în scopul obținerii pe nedrept de fonduri nerambursabile suportate în proporție de 95% din bugetul Uniunii Europene și de 5 % din bugetul național, în total 337.329 euro. Solicitarea și documentația aferentă au fost formulate în cadrul măsurii referitoare la plăți privind bunăstarea animalelor porcine, prin falsificarea unor documente oficiale și sub semnătură privată, respectiv 6 buletine de analiză a apei potabile emise de D.S.P. Vrancea, 3 facturi achiziție carbonat de calciu și o fișă de magazie aferentă, respectiv un plan de amplasament și delimitare imobil” se arată în comunicatul DNA.
în timpul anchetei, fermierul buzoian și-a recunoscut intențiile ilegale, precizând că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală, că este de acord cu felul și cuantumul pedepsei stabilite, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, cu o serie de obligații între care aceea de a nu părăsi țara, fără acordul instanței.
Potrivit DNA, dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul HORHOCEA DANIEL, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.