Zilele șefei Inspectoratului Școlar Județean, Florina Stoian, în fruntea instituției pe care a condus-o în ultimii 4 ani, sunt numărate. Chiar dacă premierul Victor Ponta declara zilele trecute că odată cu schimbarea Guvernului vor pleca din funcții doar secretarii de stat și prefecții, fără a fi vizați de demiteri șefii instituțiilor deconcentrate, Florina Stoian a rupt pisica-n două și a decis că mai e bine să plece.
Stoian ne-a declarat în această după amiază că își va da demisia de la IȘJ la începutul săptămânii viitoare, și nu mâine, pe de-o parte pentru că mai are câte ceva de pus la punct în instituție, iar pe de altă parte, pentru că nu are cui să înainteze și cine să-i aprobe demisia, în contextul în care nu au fost desemnați toți secretarii de stat la Ministerul Educației.
Florina Stoian a adăugat însă că luni va organiza o conferință de presă în care își va anunța demisia de la vârful Inspectoratului Școlar.
Cel mai probabil, locul Florinei Stoian va fi preluat de profesorul de limba franceză, Valeriu Moșneaga, care predă la Școala numărul 11 din municipiul Buzău, fost director al Școlii numărul 2 din oraș, nominalizarea aparținând Partidului Social Democrat.

După demiterea Guvernului Ungureanu și instituirea Executivului USL, la Buzău și-a mai dat demisia Cristi Vioiu, propulsat de PDL la șefia Direcției de Tineret. Vioiu a luat această decizie după ce partidul din care face parte nu a mai fost la putere, imediat după acest gest el fiind felicitat de liderul PDL, deputatul Cezar Preda.

Cristina DINULESCU

22 COMENTARII

 1. in sfarsit rasuflam usurati ca scapam de aceasta florina stoian inculta poate ia si gasca dupa ea mai ales directori care i-a numit politica sa pazeasca sediul pdl sa nu le cada in cap

 2. Despre profesorul Moşneaga se vorbeşte că nu este agreat de colegi din cauza caracterului său infect.
  Vom trăi şi vom vedea!
  Nu trebuie să jignim educatoarele şi nici învăţătorii pentru că au urmat o facultate respectabilă. Domnul Moşneaga ce meserie a avut după finalizarea liceului?

 3. Cred ca ar trebui lamurită mai întâi problema ministrului educatiei, apoi a secretarilor de stat şi abia dupa aceea a inspectorilor şcolari generali. Şi ar fi foarte bine daca nu ne-am mai jigni unii pe alţii, mă refer la cei din învăţământ.

 4. Sistemul de învăţământ solicită stabilitate şi planificare, iar intrările în timpul unui demers în derulare determina perturbări.
  De aceea, d-na Inspector Şcolar General Florina Stoian trebuie să aibă continuitate în coordonarea învăţământului şcolar buzoian.

 5. gata cu diletanti isj buzau trebuie sa aiba oameni capabili pentru functiile pe care le ocupa nu promovati de partid ex florina stoian mariana davidescu maria plesa care isi da aere de mari vedete

 6. Pacat ca aceasta doamna pleaca din fruntea ISJ-ului…Are un caracter deosebit si a avut ceva realizari…E drept,fiecare dintre noi avem simpatizanti si non-simpatizanti,asta in legatura cu rautatile scrise mai sus…Cat despre domnul Mosneag(a)…i-ar prinde bine o pensionare…avand in vedere evenimentele petrecute in ultimul timp.Un lider trebuie sa fie exemplu pentru ceilalti,aici nu este locul lui…Am zis mai sus unde ar trebui sa plece…Dar ce sa facem daca in fruntea tarii au venit cei care stiu sa copieze si sa faca promisiuni fara fond…o sa avem si noi la ISJ un conducator aidoma…
  FELICITARI DOAMNEI STOIAN!ATI FOST SI RAMANETI O DOAMNA A INVATAMANTULUI BUZOIAN…SI NU NUMAI!

 7. Domnule profesor, poti sa identifici ,,ceva realizari” ale doamnei Stoian?
  Eu pot sa identific ceva ,, non realizari”:
  1.Echipa ISJ din ingineri cu modul de pedagogie ( Peneasu, Stanculeanu, Dasu, Vlad, etc.)
  2. Politizarea invatamantului prin directori incompetenti, dar cu carnet de partid ( Eminescu, Pedagogic, Vlahuta, Berca, Sc. 15, etc)
  3.Organizarea concursurilor de titularizare 2012
  4. Acordarea gradatiilor de merit 2010-2011 pe simpatii politice
  5. Concursul de experti in management pe criterii politice
  6.Cursuri de formare pentru cadre membrii de partid
  7.Planul de scolarizare 2012-2013
  8.Organizarea la comanda politica a inspectilor RODIS
  9.etc., etc….
  Iar sindicatul a fost spectator voluntar… vezi si comentariul de mai sus al lui Bratu ! (rusinica domn’ inginer !)
  Asa ca nu-i pacat ca pleaca! Dar sa pleci cu toti pe care i-a adus!

 8. Nu este momentul sa ne arătăm ostili faţă de o colegă, victimă a politizării! Cred că trebuie să revenim la o judecată detaşată de clientelism.
  Mai întâi că fostul inspector general a câştigat în instanţă postul de inspector general , post din care a fost înlăturat prin politizarea forţată deşi avea un concurs la bază. Deci trebuie lămurită această chestiune.
  In aldoilea rănd, tot prin politizare au fost daţi afară din inspectorat oameni ai şcolii cu adevărat profesionişti cum a fost dl. inspector Androne Paul.
  Cea mai bună soluţie a anului ar fi repetarea acţiunilor din 1990: fiecare specialitate îşi desemnează inspectorul, iar cei desemnaţi îşi aleg generalul. Nu are cine să o aplice.
  Aşezarea şcolii buzoiene pe baze solide clădite pe competenţă manageriaă, pregătire psihopedagogică şi experienţă profesională demonstrabilă public prin rezultate, nu poate începe, din păcate cu dl. Moşneaga. Ar fi un bluf vopsit tot politic, un fel de „din lac în puţ!” Mare atenţie USL eule, dezmembrat la Buzău…

 9. Pacat daca vor pleca inspectorii si vor veni altii noi. Si Stoian si Plesea si Davidescu au facut destul de mult bine pentru invatamantul buzoian, mai ales pentru plasarea sa pe un plan national si international. Stabilitatea e necesara. Iar daca vine Mosneaga, profesor de franceza care se rataceste pe drum -deh varsta – asa va fi si invatamantul buzoian, adica in deruta. Atentie colegi la rosul de Mosneaga!

 10. Cu un ministru care a plagiat cel putin 5 lucrari nu este de mirare ca avem un inspector general care nu are cursuri de management si nu este membru al Corpului de Experti (conform Legii Educatiei)

 11. Sustinatorii Florinei Stoian, care aproape se pravalesc in adoratie pentru acest „monstru” al educatiei care nus’ cate catraliarde de realizari are, nu-s decat niste pupincuristi limitati care n-au ce cata la catedra. Baaaaaaaa! Treziti-va a venit vremea ca oile sa treaca de-a dreapta si caprele de-a stanga! Prea v-ati aratat arama sfasiind aceasta tara! Prea facurati neamul nostru de rusine si ocara! Nu v-ati saturat de stat pe posturi grase pe „neveu”?! Ia mai duceti-va voi frumusel fundu’prin varfu’muntelui sa invatati meserie si lasati cadrele adevarate sa ii invete pe copiii astia ceva. ca de ros ciolanu’e buna toata lumea! Rusine actualei conduceri a ISJ, de la Plesa pana la proastele alea de la personal!

 12. Stimate cadre didactice! (desi nu reiese din ceea ce am citit pana aici ca ati
  fi !!)
  Va exprimati precum elevii pe care ii trimiteti sa sustina examenele si nu reusesc sa obtina note de trecere!! Cat despre afinitatile politice pe care le etalati sub un alt nume, se observa ca v-ar placea orice schimbare, cu conditia sa nu mai fie conducerea existenta . Dar nu tineti cont ca acesti nominalizati sunt cu mult sub asteptarile noastre. Ce ne facem cu niste fosti comunisti care nu au viziune, ci doar dorinta de a conduce? Va fi mai rau decat pana acum. Niste incapabili, clientelisti politici asa cum stim si cum ne-am obisnuit. Recunoasteti macar ca , in anumite domenii au fost cativa inspectori care au depasit cu mult asteptarile multora prin implicarea totala in activitatea ISJ si pentru initiativele laudabile. O felicit pe dna Plesea pentru tot ce a facut pentru limba franceza la Buzau! Nu vor mai fi astfel de inspectori la ISJ in mod cert !!!

 13. Ana, ai auzit-o pe doamna Plesa vorbind in franceza? Si invers…
  Dar nu stiu ce ti-a venit de ai adus-o in atentia publicului? Urmeaza sa-si dea demisia?
  Oricum daca Mosneaga ajunge general o schimba.Sa se duca la Eminescu si sa prerdea franceza alaturi de D-l popescu si D-ra Dobre si sa le fie sefa de catedra….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.