Carmen SCANTEI

Focar de gripă la Buzău. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, focarul a debutat în ziua de 14.02.2015, până acum 15 cazuri de boală fiind confirmate 12 fiind pacienți și 3 medici. Conform DSP Buzău, formele de boală sunt ușoare și medii, până în acest moment impunându-se internarea în Secția de Boli Infecțioase a doar unui singur pacient.
Conform medicului Carmen Scântei, 11 dintre persoanele care au contactat virusul erau internate în Spitalul CFR din Buzău iar o altă persoană era internată la Spitalul de Boli Infecțioase. De asemenea doi medici de la Spitalul CFR au fost diagnosticați cu gripă dar și un cadru medical de la Spitalul de Boli Infecțioase. Pacienții au rămas internați în unitățile medicale în care se regăseau la debutul bolii iar cadrele medicale s-au autoizolat la domiciliu.
Conform reprezentanților DSP Buzău, s-a decis recoltarea de exudate nazale, pentru virusuri gripale,conform metodologiei de la cinci dintre suspecții de boală iar probele a fost trimise către Institutul Cantacuzino care au confirmat prezența virusului în data de 17 februarie.
Iată măsurile ce trebuie luate pentru a preveni răspândirea cazurilor de gripă:
1. Reinstruirea pesonalului medical vis-a-vis de masurile care se impun in astfel de situatii.
2. Triaj epidemiologic zilnic al personalului, impunerea utilizarii mastilor de protectie iar in functie de gravitatea afectiunii interzicerea accesului in serviciu a persoanelor cu semne de infectie respiratorie acuta.
3. Triaj epidemiologic zilnic a pacientilor si comunicarea catre Directia de Sanatate Publica a constatarilor.
4. Limitarea internarilor pe perioada de evolutie a focarului.
5. Izolarea imediata a oricarui bolnav cu simptomatologie respiratorie, in spatiile de izolare ale unitatii sau in functie de gravitate transferul in Sectia de Boli Infectioase si comunicarea operativa catre Directia de Sanatate Publica a acestei situatii .
6. Intensificarea masurilor de curatenie si dezinfectie zilnica.
7. Supravegherea si educarea bolnavilor in vederea igienei riguroase a miinilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.