Gripa își face din nou de cap la Buzău. Deși în ultima perioadă numărul infecțiilor respiratorii este în scădere un nou focar de gripă a apărut la Grădinița cu Program Prelungit nr. 8 din Buzău. Trei copii de la aceiași grupă au fost confirmați cu virusul gripal în cursul serii trecute în baza testelor rapide făcute de medicii de la Spitalul Județean de urgență Buzău.

„Deși numărul cazurilor este în scădere astăzi s-a confirmat prezența virusului gripal la trei copii de la aceiași grupă a GPP nr 8. Ne-am deplasat acolo și am luat probe de la mai multe grupe pe care le vom trimite la Institutul Cantacuzino pentru a vedea dacă virusul s-a răspândit. La respectiva unitate de învățământ absenteismul înregistrat este destul de mare însă nu neapărat din cauze medicale ci mai degrabă pentru că părinții, în urma discuțiilor pe diverse grupuri au preferat să își țină copiii acasă pentru a nu-I expune”, a declarant medicul epidemiolog Carmen Scântei de la DSP Buzău.

Cei trei copii diagnosticați cu gripă au o evoluție bună și sunt izolați la domiciliu.

Tot la Buzău s-a înregistrat și primul deces din cauza gripei. Este vorba despre o tânără de 25 de ani din Tisău căreia testul rapid nu i-a indicat prezența virusului gripal dar rezultatul analizelor de sânge care au ajuns după moartea acesteia au arătat că avea gripă.

„Este vorba despre o persoană tânără, cu handicap locomotor și cu multiple afecțiuni care s-a prezentat la spital în stare gravă. Testele rapide nu au indicat prezența virusului gripal dar rezultatul analizelor de sânge care a ajun după decesul pacientei au arătat că aceasta avea gripă”,  a mai spus medicul Carmen Scântei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.