SPital Ojasca

Focarul de gripă de la secția Ojasca a Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca s-a extins în toate pavilioanele unității medicale, numărul bolnavilor dublându-se în doar câteva zile
Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Buzău, medicul Venera Acsinte, focarul de gripă s-a extins în toate pavilioanele spitalului, numărul bolnavilor diagnosticați cu această afecțiune crescând de la 27, câte erau la sfârșitul săptămânii trecute, la 46. Acsinte a mai precizat că în cursul zilei de marți au fost scoși din evidențe 8 bolnavi de gripă, însă alți cinci s-au îmbolnăvit și astfel numărul total al persoanelor diagnosticate cu gripă a ajuns la 43.
Directorul DSP Buzău a adăugat că bolnavii prezintă forme ușoare și medii de boală, ei fiind izolați pentru ca gripa să nu se extindă și la ceilalți pacienți, în prezent în secția Ojasca aflându-se spitalizați 400 de bolnavi, mulți cu afecțiuni psihice.
Potrivit conducerii DSP, bolnavii au fost izolaţi, merg la toaletă după circuite bine stabilite și primesc masa într-un spaţiu ferit de ceilalţi pacienţi.
De asemenea, DSP a dispus o serie de măsuri clare pentru ca gripa să nu se extindă și în rândul celorlalți bolnavi, cu atât mai mult cu cât unii dintre ei suferă de diverse afecțiuni iar odată contractată boala, ar putea apărea complicații.
“Au fost vaccinate peste 100 de persoane, atât pacienţi, cât şi cadre medicale. Deocamdată nu a fost înregistrat nici un caz în rândul cadrelor medicale de la secţia Ojasca. Am dispus măsuri precise acolo, personalul sanitar trebuie să poarte măști protective, la fel bolnavii de gripă, sunt monitorizați atent și orice detaliu privind evoluția focarului de gripă de la secția Ojasca ne este de îndată raportată”, a declarat dr. Venera Acsinte, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău.
Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.