O grupare formată din trei hoți care acționa pe raza județelor Buzău, Prahova și Vrancea a fost anihilată de polițiștii buzoieni. Indivizii au fost prinși, ieri, la Pârscov, imediat după ce au comis o altă infracțiune.

Doi dintre hoți s-au cunoscut în penitenciar, acolo unde își ispășeau pedepsele pentru o serie de furturi pe care le comiseseră din diverse case ori societăți. După gratii au pus cei doi la cale planul de fărădelegi pe care să-l pună în practică atuni când vor fi în libertate. Când au fost eliberați, indivizii au mai cooptat un al treilea membru și astfel au trecut la treabă, comițând o serie de furturi în Buzău, Vrancea și Prahova. În scurt timp, cei trei au ajuns să se specializeze în furturi de componente din cupru de la relee ale reţelelor de telefonie mobilă.
Hoții au fost prinși ieri la Pârscov de către polițiștii buzoieni, imediat după ce au comis un furt. Unul dintre indivizi, un prahovean de 44 de ani, a încercat să fugă, însă poliţiştii l-au somat şi au executat două focuri de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare, reuşind imediat să-l prindă şi să-l imobilizeze. În locul unde a fost identificat acesta, oamenii legii au găsit un sac din rafie ce conţinea mai multe platbande din cupru de diferite dimensiuni, iar lângă sac un foarfece tip „gură de lup” şi un rucsac în care se aflau diverse unelte folosite la comiterea furturilor, respective şurubelniţe, chei, patente şi o pereche de mănuşi din material textil.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei trei sunt principalii suspecţi în cazul a trei furturi de componente din relee ale reţelelor de telefonie mobilă situate pe raza judeţului Buzău, cu un prejudiciu total estimat la 1.200 de euro, numărul furturilor comise în celelalte două județe fiind mult mai mare.
Poliţiştii au luat împotriva celor trei suspecţi lor măsura reţinerii pentru 24 de ore şi continuă cercetările pentru a afla câte hoții au la activ acești indivizi.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.