Fostul director al ITM Buzău, Gabi Gheorghe a fost declarat incompatibil de către inspectorii Agenției Naționale de Integritate după ce acesta ar fi ocupat, în anul 2019, vreme de câteva săptămâni atât funcția de inspector în cadrul ITM Buzău cât și cea de director adjunct provizoriu în cadrul Companiei de Apă Buzău.

Astfel, potrivit ANI, în perioada 02 septembrie – 25 octombrie 2019 a deținut și exercitat simultan cu funcția publică de inspector de muncă la Compartimentul Control Securitate și Sănătate în Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău și funcția de director adjunct provizoriu în cadrul Societății Comerciale „Compania de Apă” S.A. Buzău, încălcând dispozițiile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit.c) din Legea nr.161/2003 coroborate cu dispozițiile art.445, alin.(1), (2) (3) și (4), art. 462 și art. 520 din Ordonanța de Urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

De asemenea, potrivit A.N.I. persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. GHEORGHE CONSTANTIN – GABRIELnu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Conform art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit.c) din Legea nr.161/2003, potrivit căruia „Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu   exercitarea oricărei alte  funcţii publice sau calităţi decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.