Florina Stoian, fosta șefă a învățământului buzoian, a obținut o primă victorie în lupta cu Ministerul Educației, victorie care aduce un val de speranță și bucurie și celorlalți 12 generali din țară demiși la pachet cu Stoian, la finele lunii trecute.
Florina Stoian a obținut la Curtea de Apel Ploiești suspendarea ordinului ministrului Educației, prin care a fost demisă, desi a fost înscăunată șefă a învățământului buzoian în urma unui concurs care îi asigura locul pentru un mandat de 4 ani.
În soluţia instanţei se arată că: „Admite acţiunea. Dispune suspendarea executării Ordinului ministrului Educaţiei NR. 4694/18.08.2017. Pînă la pronunţarea instanţei de fond. Cu recurs în cinci zile de la comunicare ce se va depune la prezenta instanţă. Pronunţată în instanţă astăzi 25.09.2017.”

Decizia magistraților de la Curtea de Apel Ploiești este executorie însă poate fi contestată în termen de cinci zile de către Ministerul Educației.
„Astăzi am obținut din partea instanței suspendarea ordinului ministrului Educației prin care am fost revocată din funcție. Decizia Curții de Apel Ploiești este valabilă până la judecarea pe fond a cauzei. Ministerul Educației are termen de contestație 5 zile, dar oricum decizia de astăzi este executorie. Marți merg la Curtea de Apel să iar un certificat de grevă cu care să merg la Ministerul Educației pentru a cere să fiu repusă pe funcție. Până se va judeca pe fond trebuie să fiu repusă pe funcție”, a declarat Florina Stoian.
Fostul inspector școlar general a adăugat că speră ca decizia de luni prin care instanța a suspendat ordinul de ministru care a înlăturat-o din funcție, asemenea altor 12 șefi de inspectorate județene din țară, să fie de bun augur și pentru colegii care își caută și ei dreptatea în justiție, considerându-se nedreptățiți pentru modul în care au fost puși pe tușă de ministrul Liviu Pop, într-un moment în care primordială era organizarea în bune condiții a noului an școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.