ZIlele Monteorului-14
Directorul suspendat al Operei Naţionale, Ioan Răzvan Dincă, va fi cercetat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu şi fals în declaraţii, în urma unei decizii definitive a Tribunalului Bucureşti. Judecătorii Tribunalului Capitalei au menţinut, astfel, decizia luată, în primă instanţă, de Judecătoria Sectorului 1, în 13 mai, prin care s-a dispus cercetarea lui Dincă sub control judiciar, nu în arest la domiciliu, aşa cum propuseseră procurorii.
În motivare deciziei din 13 mai, judecătorul de drepturi şi libertăţi arăta că directorul suspendat al Operei Naţionale a încercat să influenţeze inculpaţi şi martori din dosar şi a vrut să distrugă probe ale anchetei.
Potrivit motivării instanţei, anchetatorii au strâns suficiente probe din care să rezulte suspiciunea rezonabilă că Ioan Răzvan Dincă a săvârşit şase infracţiuni de abuz în serviciu şi cinci infracţiuni de fals în declaraţii.
„În cauză există probe din care rezultă presupunerea rezonabilă că inculpatul Dincă Ioan Răzvan a încercat să influenţeze ceilalţi participanţi la savârşirea infracţiunilor de care sunt acuzaţi, a martorilor din cauză şi totodată să se sustragă sau să altereze mijloace materiale de probă”, se menţionează în motivarea instanţei.
În perioada controlului judiciar, directorul Operei Naţionale trebuie să meargă la secţia de poliţie în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul, în zilele stabilite prin programul de supraveghere, la Parchet sau la instanţă, ori de câte ori este chemat şi să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa.
De asemenea, în perioada controlului judiciar, Răzvan Dincă nu poate să ocupe funcţia de director al Operei Naţionale şi are interdicţie să meargă la sediul Operei.
„În baza art. 215 alin. (2) C.proc.pen., pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească raza teritorială a municipiului Bucureşti, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; b) să nu se apropie de niciun inculpat sau martor din cauză, cu excepţia numitei Dincă Violeta, în eventualitatea în care aceasta dobândeşte calitatea de martor, si să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. c) să nu se deplaseze la Opera Naţională Bucureşti; d) să nu exercite funcţia de Director general al Operei Naţionale Bucureşti”, conform judecătorilor.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.