Deputatul PNL Cezar Preda a fost reales, joi, cu unanimitate de voturi, în funcţia de preşedinte al Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).
„În cadrul primei părţi a sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg (23 – 27 ianuarie 2017), domnul deputat Cezar Preda a fost reales în funcţia de preşedinte al Comisiei pentru respectarea obligaţiilor şi angajamentelor asumate de statele membre (comisia de monitorizare). Propunerea a venit din partea grupului Partidului Popuar European (PPE/DC) şi a fost votată în unanimitate de către membrii Comisiei APCE”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Secretariatul Delegaţiei Parlamentului României la APCE.
Potrivit sursei citate, „Comisia de monitorizare a APCE este responsabilă cu urmărirea modului în care statele membre îşi respectă obligaţiile şi angajamentele asumate prin aderarea lor la Consiliul Europei şi, totodată, sprijină statele membre în îndeplinirea acestora”.
„Dacă un stat, în mod repetat, nu îşi onorează angajamentele, Comisia poate propune Adunării iniţierea sau redeschiderea unei proceduri de monitorizare a statului respectiv”, se arată în comunicatul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.