Fostul președinte al Consiliului Județean, Cristi Bîgiu a avut marți termen și în procesul în care este judecat pentru spălare de bani alături de fostul ministru de Interne, Cristian David, șeful de cabinet al acestuia, Valeriu Roger Nițescu, și a omului de afaceri Gheorghe Doloiu. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au audiat la termenul de marți pe fostul ministru Cristian David și au dispus prelungirea controlului judiciar în cazul omului de afaceri buzoian Gheorghe Doloiu.
În declarația dată în fața instanței fostul ministru de interne al României din Guvernul Tăriceanu a spus că nu a intervenit niciodată pe lângă prefectul de atunci al județului Buzău, liberalul Cristi Bîgiu pentru ca acesta să retrocedeze un teren în favoarea fostului primar al comunei Jilava și că șeful său de cabinet r fi acționat în nume personal.
„Nu am avut nicio legătură directă sau indirectă cu Adrian Mladin. Nu am făcut niciun fel de intervenţii pentru Mladin la prefectul din Buzău sau autorităţile locale. Nu am avut nicio implicare în procedurile de retrocedare. Nu am pretins nimănui nimic, nicio sumă de bani care să aibă legătură cu aceste retrocedări şi nu am primit nimic.”, a spus David în fața instanței Înaltei Curți de Casație și Justiție
În apărarea sa, fostul ministru Cristian David a mai declarat că fostul prefect al județului Buzău, a fost eliberat din funcție la mai puțin de o lună de când el a fost numit ministru de Interne.
Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au stabilit ca următorul termen în proces să se judece pe data de 17 mai.
Procurorii DNA i-au trimis în judecată, în vara anului 2015, pe Cristian David, acuzat de luare de mită, pe Valeriu Roger Niţescu, acuzat de trafic de influenţă şi spălarea banilor, şi pe Cristi Bîgiu, la data faptelor prefect al judeţului Buzău și pe afaceristul pe Gheorghe Doloiu, acuzat de spălare de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.