Prefectul Paul Beganu
Prefectul Paul Beganu

UPDATE: Procesul în urma căruia a fost pus în posesie Gheorghe Ceteraș a fost unul extrem de scurt. A început n luna februarie 2011 și s-a finalizat în luna aprilie 2011 solicitantul fiind pus in posesie la data de 6 mai 2011.

UPDATE: Fostul prefect de Buzău, Paul Beganu, este în continuare la DNA Ploiești unde dă explicații cu privire la un dosar privind retrocedarea a 5000 de hectare de pădure în localitatea Gura Teghii. Terenul ar fi fost retrocedat ilegal unui om de afaceri din Țăndărei, Gheorghe Ceteras, care ar fi cumpărat niște drepturi litigioase cu care a mers în instanță, fiind reprezentat de fostul jurist al Romsilva Buzău, avocat Cosmin Vasile.
Ceteraș ar fi un interpus al mafiei retrocedărilor, iar imediat după ce ar fi intrat în posesia celor 5000 de hectare ar fi vândut pădurea cu 20 de milioane de euro unei societăți nemțești.POtrivit bănuielilor, pentru că a ajutat la punerea în posesie abuzivă a lui Ceteraș, Beganu ar fi primit un milion de euro.
Curios este faptul că marți într-o conferință de presă, deputatul PDL, Cezar Preda, fost coleg de liceu și apoi de partid cu Beganu, cel care l-a susținut pentru funcția de prefect de Buzău, l-a menționat pe fostul șef de la Casa ALbă, lepădându-se practic de el, prin precizarea că Beganu ”i-ar fi întors spatele și acum sponsorizează pe ascuns PMP-ul lui Nicu Cristian”.

Paul Beganu a fost prefect de Buzău în perioada 3 octombrie 2009-14 mai 2012. Tot în 2012, el a candidat din partea PDL pentru un post de senator pe Colegiul 2. A pierdut alegerile, ulterior fiind trimis să lucreze la Garda de Mediu Buzău. Beganu nu mai este membru PDL.

Procurorii anticoruptie ancheteaza un dosar de retrocedari ilegale, in care ar fi implicati atat fostul prefect de Buzau Paul Beganu, cat si mai multi functionari ai Romsilva.

Potrivit unor surse judiciare, peste 5.000 de hectare ar fi fost retrocedate ilegal. Prejudiciul adus statului ar depasi 21 de milioane de euro.

Paul Beganu este audiat, miercuri dimineata, la sediul DNA Ploiesti.

REVENIM CU DETALII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.