Fostul secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor, Horațiu Anghelescu, adus cu mandat la audieri într-un dosar de evaziune fiscală

1
509


Fostul secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor, Horațiu Anghelescu, suspect într-un dosar de evaziune fiscală în care polițiștii au efectuat percheziții în trei județe și în Capitală a ajuns la sediul IPJ Buzău pentru audieri. Anghelescu a plecat de acasă la volanul propriei mașini, însoțit de doi polițiști, după ce mascații au scos din biroul firmei pe care acesta o deține mai mulți saci cu documente.
La ieșirea din curtea locuinței, Anghelescu a discutat cu presa și a recunoscut că anchetatorii i-au comunicat că are calitatea de suspect, însă a declarat că nu cunoaște alte detalii și că nu consideră că rambursarea de TVA pe care a solicitat-o a fost ilegală.
Horaţiu Anghelescu, alături de alte trei persoane, toți administratori de firme, este bănuit de operaţiuni financiare prin care statul a fost prejudiciat cu 360 de mii de lei, din evaluările anchetatorilor.
În cursul dimineții, anchetatorii care au descins la locuința lui Anghelescu au intrat inițial în locuința unei femei de 67 de ani care, în mod normal, nu era vizată de această anchetă. Femeia a povestit cu amănunte cum polițiștii i-au cerut să deschidă ușa casei, amenințând-o că în caz contrar vor chema mascații și o vor încătușa. Polițiștii i-au căutat femeii prin dulapuri, cutii cu haine și chiar în frigider, în căutarea de probe. După ce femeia le-ar fi explicat că nu are nici o legătură cu vecinul ei, Anghelescu, oamenii legii ar fi mers la locuința acestuia, aflată la numărul 10A, acolo unde au efectuat percheziții vreme de aproape 5 ore.
Cu toate acestea, reprezentanții IPJ Buzău susțin că anchetatorii aveau mandat de percheziție și pentru locuința bătrânei situată la numărul 10 și pentru locuința lui Anghelescu, situată la numărul 10A, precizând  totodată că nu există delimitare cadastrală între cele două adrese, și neputând explica cum a fost posibilă emiterea unui mandat de percheziție pe o adresă care, conform polițiștilor, nu ar exista scriptic.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.