Fostul secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor, Horațiu Anghelescu, alături de alți trei administratori de societăți comerciale suspecți  în dosarul de evaziune fiscală în care s-au făcut percheziții în trei județe și în Capitală vor fi cercetați în stare de libertate.

După perchezițiile desfășurate joi dimineață 9 persoane din care 4 administratori de firme printre care se afla și fostul secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor, Horațiu Anghelescu,au fost aduși la audieri însă în urma anchetei oamenii legii au hotărât ca toți suspecții să fie cercetați în stare delibertate.

27 de percheziţii au fost făcut, joi dimineaţă, în judeţele Buzău, Vrancea, Suceava şi în Capitală.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2014, patru persoane, având calitatea de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi constituit un circuit infracţional în vederea eludării obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la bază un sistem financiar – bancar fraudulos, în care ar fi fost angrenate societăţi comerciale controlate de către persoanele bănuite”, precizau reprezentanţii Poliţiei.

Cele patru persoane ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăţilor a mai multor achiziţii şi livrări de bunuri şi servicii, deducând ilegal TVA şi diminuând artificial impozititul pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat de anchetatori la peste 360.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.