Ion Dobre. Un lider. De sindicat. Din învăţământ

Reprezentanţii Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar (SÎP) Buzău au fost foarte zgomotoşi la ultimul miting de protest din capitală, organizat în 16 martie a.c. Imaginile puse la dispoziţie de liderul SÎP, Ion Dobre, arată că mai e ceva mişcare sindicală în Buzău, bună cel puţin la „export”, în Capitală.

Din păcate pentru profesorii sindicalişti, local, mişcarea e pe jumătate moartă. După cum spune Ion Dobre, termenul pentru centralizarea datelor privind referendumul care testează apetitul de grevă generală al profesorilor, a fost amânat până la sfârşitul lunii în curs. „Nu am primit până în prezent nici jumătate din tabele. Aşa înţeleg colegii noştri să răspundă, când sunt solicitaţi. Din cei care au răspuns, peste 50 la sută au spus DA. Foarte puţin, din păcate!”, ne-a declarat Ion Dobre.

Puţini, dar încă mulţi în ochii altora

În paralel, site-ul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), fsli.ro, a lansat în şcoli, de aproape două săptămâni, un sondaj similar celui propus de SÎP, în urmă cu mai bine de o lună, prin care cere membrilor opinii referitoare posibile mişcări de protest în perioada mai-iunie a.c.

Între timp, SÎP Buzău, la nivel de lideri judeţeni, a punctat prin prezenţa la mitingul fâsâit din 16 martie, organizat ca mişcare de solidarizare cu moţiunea de cenzură iniţiată de PSD, împotriva guvernării actuale. Revendicările istorice ale profesorilor sindicalişti au fost concentrate, de această dată, pe noul Cod al muncii şi pe Legea educaţiei.

Poze din arhiva SÎP Buzău, de la mitingul amintit:

"Împreună ne vom despărţi", eventualul slogan al trădărilor sindicale
Anul sindical 2011 ar cam fi ultima strigare din goarnă pentru profesori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.