Cantina 1
imagine de arhivă

În preajma sărbătorilor de iarnă, că şi în anii anteriori olandezii se gândesc şi la familiile sărmane din Râmnicu Sărat pentru care în fiecare an se derulează proiecte de o valoare deosebită. În septembrie 2013 fundaţia a derulat în 5 zile proiecte în valoare de 35.500 euro, în favoarea multor familii sărmane. După anchetele făcute în cartierele râmnicene în săptămâna transportului umanitar s-a dat deja startul proiectului de reparaţii şi renovaţii la anumite locuinţe. Cu suma de 6.300 euro cele 6 familii se vor bucură de îmbunătăţirile finanţate de către olandezi. Pentru o familie s-a început rezolvarea documentelor necesare construcţiei unei locuinţe care va fi finanţată în primăvară viitoare. Banii necesari construcţiei locuinţei şi a proiectelor fundaţiei provin de la donatorii olandezi care cunosc activitatea pozitivă de ani de zile a fundaţiei DIALOOG.
Din nou sărbătorile de iarnă vor fi mai bucuroase pentru cele 60 de familii râmnicene care au primit în numerar cei 6.500 euro expediaţi de la familiile cu care sunt cuplaţi. Pentru un alt număr de 145 de familii fundaţia a făcut deja comandă pachetelor de alimente (în valoare de 3.262€) care va îmbogăți masă de sărbători cu produsele necesare.
„Comandă este făcută deja la unul din magazinele locale din Râmnicu Sărat cu care fundaţia colaborează de ani de zile. Pachetele vor conține 2 l ulei, orez, zahăr, făină, salam, 1 ½ kg carne de pui, cozonac, 1 ½ kg portocale, dulciuri, suc şi un săculeţ cu detergent. Familiile cuprinse în acest ajutor au fost deja invitate (prin poştă) pentru ridicarea banilor şi a alimentelor”, declară Maricica Mobach, fondatoarea Fundației Dialoog Holland-Romania.
De asemenea, o cantitate suficientă de combustibil lemnos a fost comandată la o societate locală iar lemnele vor fi predate direct la adresa familiilor beneficiare. Familiile cuprinse în acest proiect de ajutor nu cunosc dinainte surpriză făcută de către fundaţia olandeză DIALOOG care de ani de zile da atenţie situaţiei precare în care trăiesc familiile râmnicene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.