Salriul minim pe economie ar putea fi majorat de la începutul anului viitor. Deputatul buzoian Gabriel Avrămescu, președintele PNL Buzău spune într-o postare pe Facebook că acesta trebuie majorat însă numai după discuții cu partenerii sociali și patronatele astfel încât o eventuală creștere să poată fi suportată și de mediul privat.

„Salariul minim pe economie trebuie să se majoreze, însă acest lucru se poate face doar după discuții cu sindicatele și patronatele, astfel încât mărirea să poată fi susținută și de mediul de afaceri.

Guvernul condus de Nicolae Ciucă va începe curând discuțiile cu partenerii sociali, mai ales în contexul în care vorbim de o decizie la nivelul Uniunii Europene în privința unui salariu minim care să ofere un trai decent. O decizie în acest sens am putea să o avem în această toamnă și să se aplice de la începutul anului viitor.

În paralel, Guvernul condus de Nicolae Ciucă analizează execuția bugetară pe primul semestru al acestui an și pregătește prima rectificare bugetară. După primele șase luni, deficitul bugetar este de 1,71% din PIB, deși ne confruntăm cu mai multe crize suprapuse care au avut efecte în economia țării”, a scris pe pagina sa de Facebook liberalul buzoian.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.