O primă tranșă de banii europeni care revin României prin Planul de Redresare și Reziliență a fost deja virată de către Comisia Europeană. Este vorba de 1,8 miliarde de euro ceea ce reprezintă 13 la sută din totalul banilor care vor ajunge în țara noastră ca și finanțare sau ca și împrumuturi. Anunțul a fost făcut de deputatul Gabriel Avrămescu, președinte al PNL Buzău care a explicat și cum vor fi cheltuiți banii.

„Am promis, am făcut!
1,8 miliarde de euro au ajuns în România!
Mai exact, prefinanțarea, adică 13% din granturile prevăzute pentru țara noastră în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (#MRR) au fost virate de Comisia Europeană.
Acum nu mai avem nicio scuză!
Avem banii, începem investițiile pentru dezvoltare!
Plata de prefinanțare va sprijini începerea implementării măsurilor de investiții și de reformă cuprinse în Planul de Redresare și Reziliență al României.
Printre proiecte se numără și A7, autostrada care leagă #Moldova de Capitală și care trece prin #Buzău.
România va primi, pe parcursul PNRR, un total de 29,2 miliarde de euro – granturi în valoare de 14,2 miliarde de euro și împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde de euro.
Suntem obligați să folosim banii și să #DezvoltămRomânia!
Avem o șansă unică de a folosi fondurile europene RECORD negociate de Guvernul #PNL!
Niciodată, în istorie, România nu a primit o sumă atât de mare, bani europeni, pentru dezvoltare.
E timpul să ne așezăm la aceeași masă și să decidem în interesul cetățenilor și pentru viitorul copiilor noștri care vor avea ocazia să-și clădească o viață frumoasă în #România!

***
Planul Național de Redresare și Reziliență este structurat pe cei 6 piloni:
tranziția verde,
transformarea digitală,
creștere inteligentă,
coeziune socială și teritorială,
sănătate și reziliență economică, socială și instituțională,
politici pentru generația următoare, copii și tineri.
În total, sunt 507 ținte investiționale care trebuie realizate până la 31 august 2026.
Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) depus de România la Bruxelles presupune două reforme majore și 4 tipuri principale de investiții, iar bugetul total propus însumează 7,62 miliarde euro – totul cu termenul limită 2026.
Pe rutier, ținta e de 434 de km noi de autostradă doar din PNRR, separat de ce va fi finanțat din clasicele fonduri europene ce vor fi la dispoziția României în continuare.
Grosul investițiilor se duc în autostrăzile din Moldova – A7 și A8, iar pe feroviar ținta e modernizarea a peste 300 de kilometri de cale ferată, dar și achiziția de trenuri noi și, ca experiment, de trenuri pe hidrogen”, a scris pe Facebook deputatul liberal buzoian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.