Comandament Iarna

La doar câteva ore de la demitere, Baltă a precizat că în judeţ au fost dizlocaţi 250 militari în 11 localităţi şi 100 jandarmi în alte 6 localităţi pentru deszăpezire şi distribuţie de alimente, numărul poliţiştilor fiind suplimentat de la 195 la 550 persoane.

Baltă a arătat că toate comunele din judeţ au fost sau urmează să fie aprovizionate cu motorină, fiind întocmită o situaţie a necesarului de combustibil şi utilaje pentru fiecare localitate.

„Era bine dacă ieri dimineaţă acţionaţi aşa!”, a fost singura reacţie a vicepremierului Dragnea în urma prezentării lui Gabriel Baltă.

Potrivit datelor prezentate, localităţile Chiojdu, Cătina şi Nehoiu erau lipsite de energie electrică, iar pentru remedierea situaţiei lucrau 23 de echipe.

Totodată, o ambulanţă se blocase, în ciuda faptului că fusese însoţită de utilaje de deszăpezire, în drum spre un caz medical din Găgeni, dar o şenilată se deplasa din Prahova pentru a-i veni în ajutor.

Conform lui Gabriel Baltă, în Buzău se circulă fără restricţii numai pe DN10 Buzău – limită Covasna şi pe DN2 Buzău – limită Ialomiţa, unde se deplasează în convoaie, iar pe DN1B cu restricţie la autovehiculele peste 3,5 tone, restul drumurilor naţionale fiind închise.

În judeţ sunt blocate 8 drumuri judeţene, cât şi 12 tronsoane de drumuri judeţene, motiv pentru care în 50 de comune nu se poate ajunge, a mai spus Baltă.

Gabriel Baltă a fost eliberat din postul de prefect al judeţului Buzău, în locul acestuia fiind numită Maria Buleandră, care a condus până în prezent Biroul de control al legalităţii din prefectură.

Marţi, prezent la Buzău, vicepremierul Liviu Dragmea a criticat modul în care autorităţile buzoiene au gestionat situaţia în localităţile izolate de zăpadă şi, întrebat dacă va lua măsuri împotriva prefectului Gabriel Baltă, a spus că se gândeşte „la mai multe măsuri”, dar nu crede că „este bine să le ia acum”.

1 COMENTARIU

  1. O greseala a celor din guvern cu eliberarea din functie a lui Balta G.! S-au pripit si au fost influentati de presa. Balta era specializat in actiuni de coordonare si de urgenta. Pacat ca ne batem joc de oamenii competenti si corecti. Vreti smecheri si smechere la butoane? Ii aveti! Noi nu ii vrem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.