GALERIE FOTO: 20 de chefi din întreaga țară au gătit, miercuri, pentru 35 de persoane defavorizate din Buzău

0

Aproximativ 35 de oameni fără adăpost, copii abandonați sau orfani, beneficiari ai Cantinei de Ajutor Social a municipiului Buzău au fost răsfățați, miercuri de 20 de chefi veniți din întreaga țară care le-au pregătit acestora un meniu fine dining la unul dintre cele mai cunoscute restaurante din oraș.
Inițiativa acestei acțiuni a aparținut chef-lui buzoian Cristi Dobre care a lansat provocarea colegilor de breaslă pe o rețea de socializare după ce două persoane fără adăpost i-au solicitat într-o seară bani pentru a-și cumpăra mâncare.

„Ideea mi-a venit într-o seară când mergeam prin oraș și două persoane mi-au cerut bani să își cumpere de mâncare. Am lansat provocarea pe Facebook si așa am demarat. Inițial am propus ca noi să punem bani pentru ingrediente, stabilisem un meniu mai puțin complicat dar în ultimele 24 de ore s-au oferit tot felul de sponsori care ne-au pus la dispoziție foarte multe produse si atunci am zis să facem si noi un meniu mai complex” a declarat chef Cristi Dobre.

Astfel 20 de chefi din Brașov, Făgăraș, Iași, Bacău, Onești dar și din Italia au răspuns provocării chef-lui buzoian și s-au strâns încă din jurul orei 9.30 în bucătăria restaurantului „La Braserie” acolo unde au gătit masa de prânz pentru cei 35 de beneficiari.
„Vom pregăti felul principal Chicken Ballotine, un piept de pui umplut cu ciuperci, hribi galbeni și cașcaval afumat. Se face la cuptor, îl aducem până la 80 de grade după care îl tragem la tigaie ca să devină auriu și îl servim cu piure de cartofi și muștar franțuzesc cu semințe, roșii cherry colorate (negre și galbene), baby ardei, baby carrot caramelizați, crispsuri de păstârnac și un sos cu salam Chorizo la felul principal. Ca starter vom pregăti un dish pe bază de pește un pateu de macrou, somon afumat cu susan negru și păstrăv afumat home made. Desertul este surpriză si va fi oferit de firma Tess care ne-a pus la dispoziție și bucătăria” a explicat chef Cristi Dobre.

Cei 35 de beneficiari ai Cantinei de Ajutor Social mănâncă zilnic la instituția aflată în subordinea municipalității care le oferă hrană de 13 lei pe zi. Meniul oferit miercuri costă în jur de 300 de lei și se gătește cu multă migală în restaurante de prestigiu din țară și din întreaga lume.
Printre cei veniți, miercuri la Buzău s-a numărat și Florin Vechiu, un producător de păstrăv afumat din Iași care a bătut peste 300 de kilometri pentru a participa la acțiunea inițiată de chef Cristi Dobre și a oferi din produsele pe care le face oamenilor fără posibilități materiale: „La apelul lui Cristi am venit cu păstrăv afumat de la Iași. Am străbătut peste 300 de kilometri dar asta nu este o problemă mai ales că nu am avut altă treabă și am putut sa fac drumul acesta. Dacă nu reușeam l-as fi trimis însă am și vrut să fiu aici la această acțiune.”

Tot la fel s-a alăturat acțiunii și restaurantul „La Brasserie”. Acesta a oferit chefilor acces în bucătăria localului pentru a pregăti bucatele, restaurantul unde cei 35 de beneficiari au servit masa și desertul pe care aceștia l-au servit după felul principal.

„Știind că specialitatea braseriei este în proporție de 90 la sută desertul, am decis să îi răsfățăm cu o crema franceza reinterpretata de noi, fructe de pădure, înghețată si ciocolata cu o prezentare exact ca la Paris”, a spus Adrian Iancu managerul localului.

În jurul orei 13.00 și-au făcut apariția primii copii iar mai târziu, mașinile Poliției Locale i-au adus la restaurant și pe vârstnicii fără adăpost aflați în grija municipalității. Cu toții au luat loc răbdători la mese și au așteptat să fie serviți. Mâncarea oferită i-a încântat pe cei 35 de beneficiari ai Cantinei de Ajutor Social care s-au declarat entuziasmați și dornici să repete experiența.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.