GALERIE FOTO: A început noul an școlar. Vezi aici cum s-au desfășurat festivitățile în școlile și liceele din Buzău!

0

Sute de elevi din școli și licee au participat, luni, la festivitățile de deschidere a noului an școlar. Însoțiți de părinți, cei mai mici dintre elevi au umplut curțile școlilor curioși să pășească pentru prima dată pragul clasei. Festivitățile au debutat în fiecare locație cu slujbe religioase nu înainte ca directorii instituțiilor de învățământ să facă apel la cei care nu vor să asiste la slujba religioasă să se depărteze si să revină după finalizarea acesteia.

„Festivitatea va debuta cu o slujbă religioasă iar pentru cei care nu vor să asiste la acest moment fac un apel să se depărteze dar să revină după finalizarea acesteia”, au rostit aproape toți directorii de școli înainte de a ceda microfonul reprezentanților clerului.

Și oficialitățile buzoiene s-au aflat în mijlocul elevilor în prima zi de școală. Astfel, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a participat la festivitățile de deschidere a noului an școlar de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” și de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” acolo unde a venit și primarul municipiului Constantin Toma. Viceprimarul Ionuț Apostu a deschis anul școlar la Școala Generală nr.11 acolo unde s- a aflat și vicepreședintele Adrian Petre care după finalizarea festivității a mers să deschidă anul școlar în comuna Vernești. De asemenea, de la Școala Generală nr 11 nu a lipsit, ca în fiecare an fostul,  primar al municipiului Buzău Constantin Boșcodeală, secretarul general adjunct al Ministerului Agriculturii, fostul prefect George Sava sau șeful UPU Buzău, medicul Adrian Zoican veniți alături de copii în calitate de părinți.

Anul şcolar 2017-2018 va avea 35 de săptămâni de cursuri, respectiv 167 de zile împărțit în două semestre:

  1. semestrul I (11 septembrie 2017 – 2 februarie 2018)
  2. semestrul al II-lea (12 februarie 2018 – 15 iunie 2018)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.