Aproape 400 de buzoieni au răspuns prezent la prima zi de întâlnire cu enduro-ul mondial. Proba de Super Test, special pregătită pentru publicul Buzoian a reprezentat o primă reușită a Grand Prix-lui României. Startul a fost dat din Piața Daciei al ora 17.45 iar un sfert de oră mai târziu motocicliștii erau deja prezenți la circuitul amenajat la Mărăcineni. Primii care au luat startul au fost juniorii cu motoare de 125 de centimetri cubi urmați de juniori, femei și clasele Enduro 2, Enduro 3 și Enduro 1 Experiența riderilor care aleargă în Campionatul Mondial de Enduro și-a spus cuvântul și de această dată și chiar dacă au concurat probabil pe cel mai dificil Super Test de până acum numele grele din enduro-ul mondial au reușit timpi greu de crezut. Nu a lipsit nici spectacolul săriturile fiind la ele acasă încă de la apariția pe Super Test a juniorilor.
Cel mai bun timp al serii l-a reușit pilotul finlandez de la clasa E1 Matti Seistola pe o motocicletă Husqvarna, care a reușit să parcurgă cele două ture de Super Test în doar 2’44”76. Au urmat apoi în ordine francezul Johnny Aubert de la clasa E2 pe KTM care a scos cu doar o sutime mai mult și de liderul clasamentului la clasa E2, Alex Salvini cel care a parcurs cele două probe de Super Test în 2’44”87.
Competiția continuă sâmbătă dimineață de la ora 9.00 când se va da startul în cursa propriu zisă din Grand Prix-ul României. Motocicliștii vor pleca după ordinea de start stabilită și vor trebui să se deplaseze pe traseul Buzău-Monteoru-Merei-Vernești-Mărăcineni pe o buclă ce măsoară peste 50 de kilometri și care va trebui să fie parcursă de 4 ori. Totodată, riderii vor trebui să de piept prima dată cu Enduro Testul de la Monteoru iar mai târziu cu Cross Testul și Extrem Testul amenajate la Mărăcineni.
Vezi aici clasamentul după KTM Super Test!

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.