Secretarii de stat, Raed Arafat din Ministerul Sănătății și Mihai Capră de la Ministerul Administrației și Internelor, au inaugurat, astăzi, la Buzău cel de-al șaselea Dispecerat Integrat ISU-Ambulanță, ce are ca scop scăderea timpilor de intervenție la solicitările venite prin intermediul numărului unic de urgență 112. Cu această ocazie, comanda ISU Buzău a organizat și un exercițiu de simulare a unui accident rutier cu victime multiple la care au participat toate forțele angrenate în astfel de evenimente, respectiv ISU, Serviciul Județean de Ambulanță, Poliția și Jandarmeria.
Scenariul evenimentului a constat în producerea unui accident rutier pe șoseaua de centură a orașului, în care au fost implicate un autoturism și un microbuz de transport persoane, fiind prevăzute 15 persoane rănite și una decedată. Serviciul Județean de Ambulanță a intervenit la accidentul simulat astăzi la Buzău cu trei autosanitare iar ISU Buzău a intervenit cu un echipaj de descarcerare, o autoutilitară de stingere a incendiilor și cu un echipaj SMURD. Persoanele încarcerate au fost scoase din autoturismul avariat iar cele rănite au fost triate și transportate la Spitalul Județean Buzău în ordinea priorităților dictate de starea de sănătate.
Finalul acțiunii a fost unul fericit pentru instituția nou inființată întrucît timpul de răspuns la evenimentul simulat a fost de 5-6 minute, mai mic decât timpul maxim permis care se ridică la 8 minute.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.