Prima zi a celei de-a 6-a etape a Campionatului Mondial de Enduro a luat sfârșit. După o zi epuizantă, în care cel mai greu adversar al enduriștilor dar și spectatorilor a fost căldura, Grand Prix-ul României s-a încheiat cu o singură retragere. Buzoianul Alexandru Ionescu nu a fost lăsat să continue cursa, în cel de-al doilea tur, după ce căldura și oboseala i-au pus capac.Julian Răduță și Marton Szilveszter au rezistat efortului făcut astăzi. Aflați la prima participare într-un Grand Prix din campionatul mondial cei doi au fost nevoiți să plece ultimii pe traseu și au găsit multe porțiuni în care traseul a devenit mai dificil din cauza urmelor. Chiar dacă și mâine temperatura va depăși 35 de grade la umbră cei doi rideri de la clasa Enduro Junior sunt hotărâți să mai concureze alături de cei mai buni piloți de enduro din lume. Aflat pe locul doi în clasamentul general al Campionatului Mondial de Rally-Raid clasa motoarelor peste 450 cmc, Emanuel Gyenes a dovedit astăzi că poate ține pasul cu cei din mondialul de enduro.

 

Startul competiției a fost dat de viceprimarul Fănică Bîrlă, la ora 9.00 iar la 9.40, concurenții erau deja pe speciala de Enduro Test de la Monteoru. O oră mai târziu, riderii ajungeau la Mărăcineni unde speciala de Cross Test dar mai ales cea de Extreme Test au făcut deliciul publicului spectator venit în număr mare, în ciuda arșiței de afară. Până la urmă, prima zi a competiției s-a terminat cu bine, cel mai bine rezistând în aceste condiții piloții francezi. Podiumurile de la trei categorii au fost dominate de piloții din hexagon, pe lângă victoriile de la E2 și E3 adăungându-se și cea de la Juniori unde s-a impus Mathias Bellino. Finlandezii nu au stat nici ei deoparte astăzi și au făcut show duelându-se pentru victoria de al E1. În cele din urmă Juha Salminen și Eero Remes au trebuit să se recunoască învinși de Matti Seistola. Oricum în etapele din România Salminen care este pe punctul de a obține cel de al optulea titlu mondial nu trebuie decât să termine pe podium. Dacă va câștiga în acest sezon Juha Salminen va deveni primul pilot care reușește să depășească baremul de șaspte titluri.

”A fost o etapă frumoasă mi-au plăcut probele speciale mai ales cea de Enduro (La Păducel – Sărata Monteoru), însă conexiunea dintre ele a fost foarte lungă și din cauza căldurii ni s-a părut și mai lungă. Am stat astăzi în șa aproximativ 8 ore, însă cele mai importante minute au fost cele 38 de pe probele speciale. Este foarte frumoasă zona aleasă de Extreme Adventure pentru acest Grand Prix și faptul că avem paddock-ul în mijlocul orașului ne dă posibilitatea să fim mai aproape de fani.”– Juha Salminen liderul clasamentului general la E1.

Podiumul primei zile de concurs se prezintă astfel:

 

Clasa Enduro 1  

Locul I – finlandezul Matti Seistola pe o motocicletă Husqvarna

Locul II – finlandezul Juha Salminen pe o motocicletă Husqvarna

Locul III – finlandezul Eero Remes pe o motocicletă KTM

 

Clasa Enduro 2

Locul I- francezul Pierre Alexandre Renet pe o motocicletă Husaberg

Locul II – spaniolul Cristobal Guerrero pe o motocicletă KTM

Locul III-francezul Antoine Meo pe o motocicletă Husqvarna

 

Clasa Enduro 3

Locul I-francezul Cristophe Nambotin pe o motocicletă Gas-Gas

Locul II- francezul Sebastien Guillaume pe o motocicletă Husqvarna

Locul III- americanul Kurt Caselli pe o motocicletă KTM

 

Clasa Enduro Junior

 

Locul I – francezul Mathias Bellino pe o motocicletă Husaberg

Locul II- francezul  Jeremy Joly pe o motociletă HM-Honda

Locul III- francezul Romain Dumontier pe o motocicletă Yamaha

De asemenea  francezul Mathias Bellino  a mai obținut și trofeul HUSQVARNA  Xtreme Test.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.