”Liberalul Marian Cristinel Bîgiu are un mare atuu: provine din mediul de afaceri astfel că nu este străin de ce se întâmplă în economia reală”-aprecierea vine din partea liderului PNL, Călin Popescu Tăriceanu, care s-a aflat ieri în județul Buzău.
Tăriceanu a declarat că Bîgiu va marșa în mandatul său de președinte al Consiliului Județean Buzău pe investiții, pentru că numai așa oamenii pot avea un loc de muncă și siguranța zilei de mâine.
”Un motor esențial al creșterii economice este cel legat de investiții. Și eu cred că Cristi Bîgiu l-a ales cu multă inteligență ca obiectiv principal al viitorului său mandat. Județul Buzău nu face distincție de celelalte zone din țară, sigur că are particularitățile lui, dar vreau să vă spun că județul Buzău, care este afectat de șomaj nu va putea să depășească această situație și nu va putea să meargă pe ideea îmbunătățirii calității vieții cetățenilor săi, decât dacă va fi capabil să atragă investiții; ca să atragă investiții, bineînțeles că trebuie să se pregătească să creeze condiții favorabile pentru investitori în ceea ce privește infrastructura, în ceea ce privește sistemul de taxe și impozite locale, unde are o anumită libertate. Sigur că stimularea investițiilor, atragerea de investiții, va avea un efect benefic, în primul rând în ceea ce privește crearea de locuri de muncă, creșterea veniturilor locale, care să permită, la rândul lor, investiții în infrastructură. Efectele nu sunt numai strict economice, ci sunt și sociale, pentru că migrația forței de muncă în alte zone din țară și mai ales în străinătate trebuie stopată”, a declarat ieri la Buzău, Călin Popescu Tăriceanu.
Fostul premier a adăugat că Bîgiu și-a propus să mizeze în viitorul lui mandat pe acest element, care este unul important, respectiv dezvoltarea economică a județului, precizând, totodată, că omul USL pentru șefia Consiliului Județean are un mare atuu în atragerea fondurilor și în demararea investițiilor, acela că provine din mediul de afaceri, nefiind străin de ceea ce se întâmplă în economia reală.

Ciprian STERIAN

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.