GALERIE FOTO: Cei doi eroi din Afganistan, comemorați la Monumentul Eroilor din Buzău și la sediul Asociației Județene de Fotbal

2
661


Peste o sută de persoane au participat, duminică seară, la acțiuni comemorative în memoria celor doi militari buzoieni uciși în teatrul de operații din Afganistan.
Colegii celor doi militari au fost primii care s-au strâns în fața Monumentului Eroilor din fața Prefecturii unde au aprins lumânări și s-au recules în tăcere în memoria celor doi colegi.
Ulterior o parte dintre cei prezenți în parcul din fața prefecturii au mers la sediul AJF Buzău unde s-a organizat un ceremonial religios în memoria sergentului Adrian Vizireanu care a fost și arbitru de fotbal în Liga a III-a. La sediul AJF organizatorii au amenajat un altar cu fotografii ale lui Adrian Vizireanu, fanioane și cartonașe precum și un slideshow cu imagini din activitatea fotbalistică dar și cea familială. De asemenea, la sediul AJF au fost aprinse sute de candele parte dintre ele formând apelativul „VIZI” cu care cunoscuții îl strigau pe arbitrul ucis în Afganistan. Un preot ortodox a oficiat o slujbă în memoria sergentului Adrian Vizireanu iar pe tot parcursul acesteia soția fostului arbitru s-a rugat în genunchi în fața sutelor de lumânări aprinse.
Printre cei care au participat la acțiunea organizată de AJF s-au numărat, arbitri, fotbaliști, prieteni dar și soția părinții și socrii militarului.

”Cine se putea aștepta la un asemenea moment? A plecat acolo pentru țară și acum vine într-un coșciug. Îi plăcea foarte mult ce făcea, am vorbit cu el zilele trecute și spunea că abia așteaptă să vină acasă și să plece în următoarea misiune. Iubea foarte mult armata, a depus un jurământ pe care nu și l-a încălcat niciodată, nici nu terminase misiunea și se gândea la alta. Armata era viața lui, probabil cel mai important lucru. Nu vorba niciodată acasă despre ce făcea acolo, ba chiar, în glumă, spunea că dacă-mi spune ce face ar trebui să mă omoare”, a spus Paula Vizireanu, soția militarului ucis în Afganistan.

La final, președintele AJF Buzău, Adrian Petre, a făcut apel la toți cei prezenți să fie alături de familia militarului ucis în Afganistan pentru a o ajuta să treacă prin drama suferită ți a anunțat că o sală de ședințe pentru observatori și arbitri aflată în curs de amenajare la etajul 1 al Sălii Sporturilor „Romeo Iamandi” se va numi ”Sala Adrian Vizireanu”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.